xcounter
#

Ударний БПЛА від КБ "Луч", С-125 для Туреччини й авіаційні ракети для Індії: події тижня від Defense Express

4745
Макет першого українського ударного дрона побачимо наживо вже у жовтні 2020 року
Макет першого українського ударного дрона побачимо наживо вже у жовтні 2020 року

Про перший ударний український БПЛА, продаж С-125 Туреччині, авіаційні ракети для Індії, удар Bayraktar TB2 та інші події й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Монополія триває. "Укроборонпром" продовжує боротьбу з приватними українськими експортерами зброї. Так, "Укрспецекспорт" через суд заблокував продаж ЗРК С-125 Туреччині компанією "Оборонні технології".

Читайте також: "Вірус" недопрацювань: чому Бундесвер зараз має найнижчий у своїй історії рівень бойової готовності
ЗРК С-125
"Укроборонпром" заблокував продаж Туреччині ЗРК C-125

Фактично це означає, що заяви уряду про те, що приватні виробники зброї можуть здійснювати маркетингову та цінову політику без контролю з боку "Укроборонпрому" не мають нічого спільного з реальністю.

ЗРК С-125
Вітчизняним оборонним компаніям ще доведеться докласти чимало зусиль, аби відстояти свої права під збройовим сонцем

Загалом ситуація стала "сюрпризом" як для "Оборонних технологій", так і для Туреччини, яка хоче купити в нас зброю для власних потреб. Деталі цієї історії – в нашому матеріалі.

Bayraktar TB2 знищує ціль. Ударний турецький безпілотник розвідував позиції противника та знищив важливу ціль з використанням плануючої бомби MAM-L під час масштабних спільних навчань родів військ Збройних Сил України.

Це вперше, коли Bayraktar TB2 було залучено до масштабних навчань українських військових. Загалом у навчаннях брали участь модернізовані танки, безпілотники, автоматичні системи управління військами, зенітні ракетні комплекси й авіація.

Чи купить Індія українські авіаційні ракети? Дізнаємося вже найближчим часом. Як стало відомо, міноборони Індії планує закупити для потреб власних збройних сил 33 нових російських винищувачів, зокрема 12 Су-30МКИ та 21 МиГ-29, а також 200 ракет "повітря-повітря" середньої дальності.

ракета Р-27
Чиї ракети придбає Індія?

Зазначається, що Індія зацікавлена у закупівлі авіаційних керованих ракет середньої дальності Р-27 – її головними партнерами в цій частині є Росія та Україна.

Р-27
Ракета Р-27 має модульну конструкцію

Як стало відомо, у липні 2019 року Україна підписала контракт на постачання до Індії авіаційних ракет сімейства Р-27 класу "повітря-повітря" середньої дальності на суму $221 млн і контрольно-перевірочної апаратури "Гурт-М" для ракет на суму $26 млн виробництва ДАХК "Артем".

Индия винищувач

Але у 2019 роціІндія також законтрактувала 300 ракет Р-27Р1/ЕР1 і Р-27Т1/ ЕТ1 на суму $217,5 млн у Росії.

Тож, очевидно, дуже скоро ми дізнаємося, що саме обере Індія для своїх винищувачів.

Новий ударний український БПЛА. У жовтні 2020 року на виставці "Зброя та безпека" КБ "Луч" планує продемонструвати макет першого українського ударного безпілотника "Сокіл-200".

Ось що відомо про цю розробку: безпілотник буде здатний нести до 4 керованих високоточних ракет загальною вагою 200-250 кг; буде використовувати, скоріш за все, поршневий чи турбогвинтовий двигун, можливо вітчизняного виробництва; буде здатний перебувати у повітрі близько доби.

Рендер ударного БПЛА
Рендер ударного БПЛА "Сокіл-200" від КБ "Луч"

За словами Генерального конструктора – Генерального директора КД "Луч" Олега Коростельова, такий літак цілком реально прийняти на озброєння за півтора року.

Розрубати Гордіїв вузол. Комплекси С-400, які Туреччина придбала в Росії, стали серйозною точкою напруги у трикутнику Вашингтон-Анкара-Москва.

А нещодавно історія отримала новий поворот. Так, американський сенатор Джон Тун запропонував викупити комплекси С-400 у Туреччини, яка, своєю чергою, має відмовитися купляти несумісне з вимогами НАТО озброєння.

С-400 Турция

У відповідь Росія почала попереджати про санкції та бажання США дізнатися про "секретні російські надсучасні технології". Трохи більше деталей про "гойдання" Туреччині розповідав наш кореспондент.

Гарної неділі!

Читайте також: РФ готова до вторгнення в Україну з декількох напрямів