xcounter
#

​Збройні Сили України провели масштабні навчання із застосуванням новітньої зброї (відео)

Під час навчань широко застосували автоматичну систему управління військами
Під час навчань широко застосували автоматичну систему управління військами
4350

Армія України відпрацювала на навчаннях дії у наступі

Збройні Сили України провели одні з наймасштабніших навчань за останній час. Під час тренувань, які днями пройшли на Рівненщині, були застосовані сучасні модернізовані танки, безпілотники, автоматичні системи управління військами, зенітні ракетні комплекси, а також авіація.

Defense Express у взаємодії зі Службою зв’язків з громадськістю Оперативного командування "Захід" зафільмував перебіг фінальної фази навчань, під час яких українська армія тренувалась діяти у наступі проти противника на укріплених позиціях.

Читайте також: РФ готова до вторгнення в Україну з декількох напрямів

Українські військові відпрацювали розвідку позицій противника за допомогою дронів, нанесення артилерійського удару, знищення вогневих точок та бронетехніки противника, нанесення високоточних ударів по найбільш важливим об’єктам, відбиття удару з повітря, розмінування проходів та перехід у масштабний наступ під прикриттям авіації.

ЗСУ
Навчання пройшли на полігоні у Рівненський області

Окрім масштабності ці навчання відокремлює залучення нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки. Зокрема під час навчань було використано ударний безпілотник Bayraktar TB2, "Фурія" та PD-1, протитанкові комплекси Javelin, "Стугна" та "Корсар", модернізовані танки Т-64 та іншу бронетехніку.

Пуск Ми-8 НУРС
Наступ йшов під прикриттям авіації

А однією з особливостей навчань стало широке використання автоматизованих систем управління військами, включно із системою "Дзвін", яка вже успішно використовувалась у менших за масштабом навчаннях.

Все це дозволило на практиці перевірити всі аспекти сучасного бою в умовах, максимально наближених до бойових. Самі навчання пройшли під контролем Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака, командуючого Сухопутними військами генерал-лейтенанта Олександра Сирського та інших командувачів родами військ ЗСУ.

Читайте також: Міноборони та "Мотор Січ" активізували роботу над легким ударним вертольотом (відео)