xcounter
#

У США розкрили характеристики нової гіперзвукової ракети

11119
У США розкрили характеристики нової гіперзвукової ракети

Офіційний представник Командування глобальних ударів ПС США розповів, з якою швидкістю буде летіти нова повітряна зброя швидкого реагування

Повітряні сили США розкрили деякі характеристики нової гіперзвукової ракети AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW).

За їхніми даними, боєголовка гіперзвукового плануючого апарата в майбутній ракеті повітряного базування AGM-183A буде летіти з середньою швидкістю від 8000 до 9500 км/год (5000-6000 миль/год). Це приблизно 6,5-8 Маха.

Читайте також: Естонія планує придбати берегові ракетні комплекси для захисту від Росії

З такою швидкістю ракеті приблизно 10-12 хвилин, щоб вразити ціль на відстані 1600 км. Цю інформацію повідомив генерал-майор ПС США Ендрю Гебара, директор зі стратегічних планів, програм та вимог Командування глобальних ударів ПС США.

Схоже, це вперше, коли ПС США офіційно коментують швидкість ARRW, називаючи конкретні цифри. Раніше припускалося, що ця зброя буде здатна розвивати швидкість, що перевищує 5 Маха.

Додаткова інформація про ARRW може з’явитися тоді, коли розпочнуться льотні випробування з бойовими стрільбами. Відомо, що наразі перші пуски дослідних зразків ракети мають відбутися в жовтні 2021 року.

Компанія Lockheed Martin отримала контракт на розробку ракет AGM-183A у 2018 році. Першими на озброєння цю гіперзвукову ракету отримають стратегічні бомбардувальники В-52Н Stratofortress (один літак матиме чотири таких ракети).

Так, у серпні 2020 року на стратегічному бомбардувальнику Boeing B-52Н Stratofortress були проведені нові (фінальні) випробування (аеродинамічні, без скидання) американської перспективної гіперзвукової ракети авіаційного базування AGM-183A ARRW, що створюється корпорацією Lockheed Martin.

Раніше Defense Express розповідав про те, що американські F-15EX зможуть запускати гіперзвукові ракети по цілях на відстані 3000 км.

Читайте також: Індія вперше випробувала надзвукову протичовнову ракету великої дальності (відео)