xcounter
#

В США провели чергові випробування гіперзвукової ракети

1682
Ракета AGM-183A ARRW  на підвісках В-52Н
Ракета AGM-183A ARRW на підвісках В-52Н

ВПС США провели аеродинамічні випробування перспективної гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW

За повідомленням Військово-повітряних сил США, 8 серпня 2020 року на стратегічному бомбардувальнику Boeing B-52Н Stratofortress були проведені нові (фінальні) випробування-аеродинамічні (без скидання), американської перспективної гіперзвукової ракети авіаційного базування AGM-183A ARRW (Air Launched Rapid Response Weapon, акронім Arrow), що створюється корпорацією Lockheed Martin.

В-52Н зі складу 419-ї випробувальної ескадрильї ВПС СШ

Бомбардувальник В-52Н зі складу 419-ї випробувальної ескадрильї ВПС США здійснив політ з авіабази Едвардс в Каліфорнії з двома підвішеними на одному вузлі зовнішньої підвіски дослідними зразками ракет AGM-183A, один з яких був оснащеним частиною системи управління, а другий - телеметричним агрегатом IMV-2 (Instrumented Measurement Vehicle).

Читайте також: Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа": вона у 17 разів швидша за звук
Два дослідних зразка перспективною американської гіперзвукової ракети Lockheed Martin AGM-183A ARRW на зовнішній підвісці стратегічного бомбардувальника ВВС США B-52H

В ході даного випробувального польоту з IMV-2 були успішно передані телеметричні дані на наземні станції ракетного полігону в Пойнт-Мугу. "Випробування підтвердили інтеграцію системи з пускової платформи B-52 і телеметрії при відпрацюванні концепцій застосування, які будуть використані під час першого випробувального польоту ракети в кінці цього року" – йдеться в повідомлення ВПС США.

Раніше ВВС США вже провели два аеродинамічних випробування (без скидання) AGM-183A ARRW на літаку В-52Н, перше з яких відбулося 12 червня 2019 року.

Ракетою ARRW планується оснащувати в першу чергу стратегічні бомбардувальники В-52Н і В-1В

Відомо, що ARRW є твердопаливною ракетою повітряного пуску з бойовою частиною у вигляді гіперзвукового бойового блоку з ракетним двигуном Tactical Boost Glide (TBG), що створюється під егідою Агентства DARPA міністерства оборони США. Характеристики системи невідомі, хоча неофіційно її бойового блоку TBG приписується швидкість до М = 20. Імовірно, перші аеродинамічні випробування бойового блоку TBG були проведені в березні 2019 року. Ракетою ARRW планується оснащувати в першу чергу стратегічні бомбардувальники В-52Н і В-1В.

НДДКР по АRRW здійснювався корпорацією Lockheed Martin за контрактом вартістю 480 млн дол, виданим ВВС США в серпні 2018 року, роботи по якому повинні бути завершені до грудня 2021 року. У грудні 2019 року, міністерство оборони США видало корпорації Lockheed Martin новий контракт на повномасштабну розробку, випробування і підготовку до серійного виробництва ракети ARRW, на загальну суму 988,832 млн дол. Роботи повинні бути проведені дуже оперативно і мають завершитися до 31 грудня 2022 року.

Ракета повітряного базування AGM-183A ARRW від компанії Lockheed Martin

У червні 2020 року стало відомо, що ВПС США планують придбати для льотних випробувань вісім дослідних зразків ракети ARRW (чотири для випробувань і чотири запасних), з проведенням льотних випробувань в 2021 і 2022 фінансових роках і початком надходження ракети на озброєння з початком 2023 фінансового року (тобто з 1 жовтня 2022 календарного року).

Читайте також: Москва дала "задню" по гіперзброї