xcounter
#

У РФ заявили, що також відремонтують свій ВДК "Минск", в який поцілили ракети Storm Shadow

6269
ВДК "Минск" після ураження 13 вересня 2023 року
ВДК "Минск" після ураження 13 вересня 2023 року

Противник знову вирішив згадати про болючий удар по його флоту, що ЗСУ завдали восени минулого року, і тішиться надіями про ремонт пошкодженого корабля

Нещодавно рашисти заявили, що ремонтують свій підводний човен "Ростов на Дону" проєкту 636.3 "Варшавянка, який минулого року був уражений Збройними Силами України і отримав дуже серйозні пошкодження. Причому завершити роботи з ремонту цієї субмарини ворог планує у перші половині цього року, загалом заклавши на ці роботи близько 9 місяців.

Втім, з урахуванням, що пробоїни, які отримав підводний човен у результаті влучних ударів, рашисти назвали "незначними ушкодженнями", які не вплинули на корпус, то викликають серйозні сумніви, а чи зможуть окупанти взагалі відновити цей підводний човен.

Читайте також: РФ має план випускати по одному бригадному комплекту С-300В4 на рік: на скільки це реально

Разом з тим, нещодавно окупанти згадали й за свій великий десантний корабель"Минск", який також був уражений крилатими ракетами 13 вересня минулого року, і тепер кажуть, що в цьому році нібито планують розпочати ремонт цього великого десантного корабля.

ВДК
Російський ВДК "Минск" до того, як українські літаки поцілили у нього високоточними ракетами

"БДК стоїть у причальної стійки, у нього пошкоджена надбудова. Його ремонт почнеться у поточному році, відповідне рішення вже ухвалено", — повідомили російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на власні джерела. Деталі щодо того, а як же довго будуть ремонтувати цей корабель наразі не повідомляються.

Водночас з огляду на ті пошкодження, які отримав ВДК "Минск" після удару крилатими ракетами, то як і у випадку з підводним човном, є дуже серйозні сумніви щодо можливості відновлення цього корабля.

Тут варто також згадати й те, що ще минулого року ворог заявив наступне — для відновлення ВДК "Минск" окупанти хочуть "використати агрегати та системи із колишнього корабля ВМС України", йдеться про десантний корабель "Костянтин Ольшанський", і раніше ми розповідали, чи реально це.

Читайте також: Рашистам примарився румунський F-16C, який вдарив по окупантам на Херсонщині