xcounter
#

Рашистам примарився румунський F-16C, який вдарив по окупантам на Херсонщині

2589
Румунський F-16, ілюстративне фото з відкритих джерел
Румунський F-16, ілюстративне фото з відкритих джерел

В румунів нема саме таких літаків, а росіяни "забули" про одне своє вундерваффе

Російські пропагандисти на своїх пабліках заявили про атаку на їх війська на тимчасово окупованій частині Херсонщини, яку начебто виконав літак F-16C зі складу ВПС Румунії. Цей літак, за версією ворожих пропагандонів, злетів в ніч на суботу 27 січня 2024 року із 86-ої авіабази, яка начебто розташована в місті Констанца, і о 3.22 ночі таки виконав удар по російським окупаційним військам.

Цікаво, що при цьому росіяни не потрудились ані деталізувати, яке ж саме озброєння начебто було застосоване із цього літака, як взагалі цей винищувач зміг прорватись крізь рашистську ППО, ну і власне – взагалі "змайструвати" більш-менш правдоподібний фейк.

Читайте також: Скільки часу необхідно, щоб оформити угоду на F-35 та скільки чекати на літаки: приклад Чехії
Румунський F-16, фото - U.S.Air Force

Бо, як далі деталізує румунський портал Infodefensa, як тільки 29 січня з’явився цей "вкид" від рашистів, так одразу Міноборони Румунії оперативно заперечило цей фейк. При цьому, що цікаво, румунському оборонному відомству для спростування брехні росіян вистачило усього трьох простих аргументів.

Перший – 86-ша авіабаза ВПС Румунії розташована не в місті Констанца, а біля міста Борча.

Другий – румунські ВПС взагалі не мають літаків модифікації F-16C, вони використовують F-16 модифікацій A/B, модернізованих до стандартів MLU 5.2 та MLU 6.5. Ну і третій – у заявлений росіянами період літаки F-16 румунських ВПС не виконували польоти взагалі.

С-400

Окрім фактажної частини, цей "вкид" російських пропагандистів про начебто атаку румунського F-16 демонструє ще один цікавий момент.

Так виходить, що рашисти самі не вірять у своє чергове "вундерваффе", про наявність якого вони заявили у жовтні 2023 року – "зв’язка" ЗРК С-400 із далекобійними ракетами 40Н6 та літака радіолокаційного дозору А-50, який начебто може наводити такі ракети на повітряні цілі, зокрема на ті ж F-16.

Бо як ще інакше пояснити, що росіяни самі для себе змогли допустити, що навіть одиночний F-16 зможе легко подолати їх систему ППО та відбомбитись по російським окупантам на Лівобережній Херсонщині.

А-50
Читайте також: КНДІСЕ знайшов на "Орлан-10" трекер для навігації БПЛА