xcounter
#

​У РФ відрапортувались про передачу модернізованих Т-80БВМ, які не можуть влучити у ціль

Т-80БВМ у РФ позиціонують, як "Арктичний"
Т-80БВМ у РФ позиціонують, як "Арктичний"
13961

Кремль позиціонує Т-80БВМ, як танк для екстремальних умов, але питання реальної бойової ефективності залишається під питанням

Російський "Уралвагонзавод" відвантажив перед новим роком чергову партію модернізованих танків Т-80БВМ. У повідомленні заводу, яке було опубліковано 13 січня, підкреслено, що прийняття машин російською армією відбулось ще у грудні 2020 році, а точна кількість машин не називається.

Т-80БВМ
Точна кількість переданих Т-80БВМ не названа

Цей танк у РФ позиціонується, як машина для "екстремальних умов". Мовляв цим танком озброюють бойові частини, які призначені для дій у Артиці. Проте також відомо, що Т-80БВМ отримує і "придворна" Кантемирівська танкова дивізія, яка традиційно отримує найкраще озброєння та розгорнута для дій проти України та "західному стратегічному напрямі".

Читайте також: 50-річні потуги з модернізації: як в РФ не дають спокійно померти Ту-22М

На Т-80БВМ встановлюється білоруський багатоканальний приціл навідника "Сосна-У", оновлена гармата 2А46М-4 з новим стабілізатором, нову радіостанцію, а також новий динамічний захист "Реликт". У РФ також стверджують, що змогли покращити газотурбінний двигун машини, проте залишили його потужність без змін.

Т-80ВБМ
Т-80БВМ був модернізований за зразком Т-72Б3

Водночас попри оновлення системи управління вогнем реальна бойова ефективність цього Т-80БВМ була продемонстрована влітку минулого року під час "танкового біатлону" під Москвою.

(Стрільби Т-80ВБМ з 1:11:00. Особливу увагу привертає відчайдушна брехня коментатора)

Тоді Т-80БВМ у полігонних умовах здійснив три постріли керованими ракетами 9М119 "Рефлекс" на відстань 2,7 км по нерухомій цілі. Але жодного разу не влучив, що враховуючи максимальну дальність дії "Рефлексу" у 5 км, говорить про серйозні проблеми.

Водночас малонавченість екіпажу та версію про "браковані" ракети можливо відкинути одразу, бо це був "показушний" захід. І якби він не транслювався у прямому ефірі - про реальні результати стрільб ніхто б не дізнався.

Т-80БВМ
Т-80БВМ доволі часто направляють на Крайню Північ

Також маємо зазначити, що модернізація Т-80БВМ носить дещо уніфікований характер з модернізацію інших машин танкового парку РФ: Т-90М "Прорыв" та Т-72Б3. Ці модернізації, враховуючи повний провал з програмою "Армата", покликані закрити потребу російської армії.

Читайте також: ​Армія США терміново захистила танки M1 Abrams комплексом активного захисту Trophy