xcounter
#

Російська Федерація посилила армію, яка спрямована проти країн НАТО та України

917
Бронетранспортери БТР-82А зі складу бригади
Бронетранспортери БТР-82А зі складу бригади

Перша танкова армія Західного військового округу Сухопутних військ Збройних сил РФ додатково посилена однією бригадою

Росія додатково посилює військове угрупування, яке направлено проти сил НАТО у Європі та України. До складу першої гвардійської танкової армії Західного військового округу РФ увійшла 27 окрема мотострілкова бригада.

Як повідомила прес-служба ЗВО це зроблено з метою "виконання завдань із забезпечення оборони РФ на Західному стратегічному напрямку".

Читайте також: Роcія готується до наступу і будує новий військовий полігон під кордоном України
Танк Т-90 ЗС РФ

На озброєнні бригади стоять сучасні зразки озброєння, військової та спеціальної техніки, такі як танки Т-90А, бронетранспортери БТР-82А, бойові машини піхоти БМП-3, зенітно-ракетні комплекси 9А34 "Стріла-10" і ЗСУ 2С6М "Тунгуска".

Раніше, в травні міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу заявив, що "західний стратегічний напрямок залишається найбільш загрозливим для військової безпеки Росії. Міністр додав, що "відповідно до плану діяльності на 2019-2025 роки здійснюється комплекс заходів для нейтралізації виникаючих загроз".

Однак, варто зазначити, що перша танкова армія ЗВО була відновлена 13 листопада 2014 року, після початку збройної агресії РФ проти України. Штаб армії розташовується в Баковці (Московська область). У складі армії, зокрема, Таманська мотострілецька і Кантемирівська танкові дивізії, 6-а танкова бригада, ракетна бригада в Іванівській області. На озброєнні армії перебувають модернізовані танки Т-90М і Т-72Б3М, бронетранспортери БТР-82АМ, оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

Вогонь російських танків Т-72Б3

Попри риторику Москви про те, що поява даної армії, є відповіддю на активність НАТО, насправді вона спрямоване не так проти Альянсу, як проти країн на західному напрямку, в тому числі України.

Це насамперед ударне об’єднання, покликане вирішувати наступальні завдання. Дислокація та склад 1-ї танкової армії відкрито демонструє загрозу з її боку потенційних ударів у напрямках Києва та Харкова у взаємодії із 20-ою армією РФ.

Окрім того 1-а танкова армія має зіграти ключову роль у цілком можливому сценарії окупації Білорусі.

Військові експерти вважають, що на сьогодні основним призначенням згаданої ударної армії є відверта демонстрація сили, спроба стримувального впливу на Захід і залякування Європи з метою добитися пом’якшення, а краще повного скасування чинних антиросійських санкцій. Однак не слід виключати, і використання даного об’єднання з метою вирішення суто військових завдань вищого політичного керівництва РФ.

Довідково:

Повне найменування 27 окремої мотострілкової бригади - Окрема гвардійська мотострілецька Севастопольська Червонопрапорна бригада імені 60-річчя СРСР (військова частина № 61899). Пункт постійної дислокації у селищі Мосрентген, Новомосковського адміністративного округу Москви.

Читайте також: Фронт на східному фланзі: сценарій нападу Росії на НАТО