xcounter
#

У РФ скиглять після удару по аеродрому "Саки" та визнають, що не встигнуть побудувати укриття

50487
Су-30 "ВКС" РФ
Су-30 "ВКС" РФ

Також вороже бідкання трохи додає деталей наслідків удару по російській авіабазі у поки окупованому Криму

Новий нічний удар по аеродрому "Саки" у поки окупованому Криму вочевидь став дуже болючим для російської авіації, яка базується там у складі, як мінімум, 43-го окремого морського штурмового авіаполку на Су-24М та Су-30СМ. Про це свідчить доволі інформативне повідомлення від відомого своїм "вечного полета братья" російського "воєнкора" Fighterbomber щодо цього удару.

Зокрема він бідкається на те, що у склад аеродромних служб необхідно ввести мінімум дві штатні бронемашини, які мають займатися евакуацією поранених, "коли іншими засобами це зробити неможливо". Тобто мова йде про ситуацію, коли поранених необхідно рятувати в умовах, коли вибухають боєприпаси.

Читайте також: Чи має значення те, що у Пентагоні досі невірно рахують допомогу Україні та помиляються на мільярди
аеродром саки
Аеродром "Саки" 24 липня 2024 року, (знімок Sentinel, ESA)

А це додає доволі красномовну деталь про сьогоднішні нічні події на російській авіабазі. Також російський "воєнкор" додає, що у військових, які перебувають на аеродромі повинна бути аптечка та навички її використання.

Вкрай цікавою є і друга теза. Мовляв, затримка між проведення розвідки та ударом у Силах оборони України скоротилась до 6 годин. А тому тепер переміщати літаки необхідно кожні п'ять годин.

Інший варіант - відводити їх за межі ураження ракетного озброєння, яке є у розпорядженні України. В поточних умовах - з окупованого Криму. Бо поки діє нелюдяна умова на невикористання західного озброєння по тилових військових об'єктах, Кремлю цього буде достатньо. Хоча це не означає, що літаки будуть у безпеці, бо Україна вже проводить систематичні успішні атаки російських аеродромів далекобійними дронами.

На фоні цього також зазначається, що у поточній ситуації згадувати про створення укриттів для літаків у РФ немає сенсу, бо "авіація завершиться швидше ніж їх побудують". Варто нагадати, що у РФ нещодавно пообіцяли побудувати укриття для бойових літаків.

Як вже писав Defense Express, проблема в тому, що для Су-27 та всіх машин на його базі: Су-30, Су-34 та Су-35 у РФ просто немає залізобетонних арочних захищених споруд і ця проблема існує з 80-х років.

Су-34 2А13 уриття
Су-34 з розмахом крила 14,7 метра на фоні укриття 2А13 шириною 13 метрів

Ще один аспект на який бідкаються не лише Fighterbomber, а й інші відомі російські "воєнкори" - можлива робота української агентурної мережі. При цьому один з "каналів" зазначив, що якраз на аеродромі під Саки, туристів на пляжний кемпінг возять через територію авіабази. І загалом ситуація, коли військові об'єкти стоять поряд із туристичними - стандартна, тому про ніяку секретність мова може не йти.

Читайте також: Що зможе збивати черговий ЗРК MIM-23 Hawk, який Україна отримає від Іспанії