xcounter
#

Українські дрони накрили авіабазу "Миллерово": 100% уражено критичні об'єкти - розбір відео

21468
Авіабаза "Миллерово"
Авіабаза "Миллерово"

У РФ вже встигли повідомити про те, що нібито "збили" всі 26 дронів, водночас відео говорить зовсім про інше

Авіабаза "Миллерово" сьогодні, 20 липня, у ночі стала ціллю для масштабної атаки українських дронів, які уразили критично важливі об'єкти на ній. Зазначимо, що цей російський аеродром знадиться за 150 км від поточної ліні фронту у Ростовській області та активно використовується для базування фронтових бомбардувальників, штурмовиків, ударних вертольотів та іншої авіатехніки.

Про сам факт удару повідомила місцева влада, із традиційним, що, мовляв, всі 26 дронів було збито. Водночас реальність зовсім інша. По-перше, масштабна пожежа на аеродромі зафіксована сервісом супутникового моніторингу пожеж NASA.

Читайте також: У ВМС США хочуть нову зброю на 260 км за 1,5 млн доларів за одиницю для таємничої коаліції
Авіабаза

А по-друге, місцеві жителі вже зняли аеродром на відео, яке дає трохи більше інформації щодо реальних наслідків для ворога.

Це відео знято з півдня у безпосередній близькості до авіабази. На перших кадрах - пожежа на ділянці, де зберігається паливо для літаків.

Авіабаза

Далі камера пересувається та фіксує майданчик технічно-експлуатаційної частини, де обслуговуються та ремонтуються літаки, там також видно пожежу.

Авіабаза

Тобто мова йде про два 100% уражених та виведених з ладу об'єктів від функціонування яких залежить робота всієї авіабази "Миллерово".

Повертаючись до сервісу моніторингу пожеж можливо зазначити, що, скоріш за все, українські дрони також зачепили літаки та вертольоти, які знаходились на відкритих майданчиках. Тобто реальні втрати так званих "ВКС" РФ можуть бути доволі чутливими.

Зрештою залишається почекати лише появу супутникових знімків високої роздільної здатності, які дозволять більш якісно оцінити результати цієї чергової успішної атаки Сил оборони України.

Читайте також: У Raytheon поєднали нову РЛС для Patriot із супер-далекобійною ракетою SM-6: чому це дійсно круто