xcounter
#

У РФ хочуть "очі" для своєї БМП-3: таке вже було з німецькою Lynx та Black Hornet

3000
Виробництво БМП на "Курганмашзаводі"
Виробництво БМП на "Курганмашзаводі"

Така ідея насправді аж ніяк не нова, але водночас на ці плани противника варто звернути увагу

Російський "Курганмашзавод", що входить до складу холдингу "Высокоточные системы" ("Ростех") веде роботи у напрямку інтеграції мінідронів до складу озброєння бойової машини піхоти БМП-3, про це повідомляється на офіційних ресурсах холдингу.

Відзначається, що роботи з інтеграції дронів до БМП-3 є одним з напрямком роботи фахівців з АО "Спеціальне конструкторське бюро машинобудування", станом на сьогодні проводяться узгодження "організаційних рішень та плану-графіку спільних робіт".

Читайте також: Що "Нептун" зробив з російським поромом: з’явилися супутникові знімки з порту "Кавказ"

За результатами типових робіт буде прийнято рішення щодо введення мінідронів до конструкторської документації бронетанкового озброєння та техніки, йдеться у повідомленні.

Росіяни поки що не розкривають, якими саме безпілотниками хочуть озброїти свої БМП-3, але з огляду, що йдеться про мінідрони, то передусім ймовірно розглядають саме розвідувальні БПЛА.

Загалом варто відзначити, що ідея виглядає як така, яку варто було б протестувати безпосередньо на полі бою - суто в теорії БПЛА на "броні" нададуть екіпажам розширені можливості із проведення попередньої розвідки на відстані 1-2 км.

Але водночас така ідея аж ніяк не вона, зокрема Defense Express ще у 2020 році розповідав про концепції західних компаній такої собі "броні з очима на відстані".

Так, наприклад, Rheinmetall свого часу демонстрував бойову машину піхоти Lynx з баштою, до якої можна інтегрувати безпілотні літальні апарати різних типів.

Крім того, варто згадати і ті ж нано-дрони Black Hornet, для яких є невеличка пускова на чотири "комірки", що можна встановлювати на різні типи бронетехніки.

Читайте також: У РФ вийшов на випробування "літак-гелікоптер-мультикоптер" С-76: для чого він призначений