xcounter
#

У РФ вийшов на випробування "літак-гелікоптер-мультикоптер" С-76: для чого він призначений

37212
У РФ вийшов на випробування "літак-гелікоптер-мультикоптер" С-76: для чого він призначений

Розробку С-76 у ОКБ Сухого ведуть ще з 2022 року, раніше вона була відома як "Атлас"

Російське ОКБ Сухого проводить льотні випробування їхньої нової так званої "вертикально-злітаючою транспортної безпілотної платформи" з позначенням С-76 - у серпні 2024 року рашисти вперше показали готовий льотний зразок цієї розробки, тоді як раніше демонструвався прототип без обшивки.

У РФ називають цю платформу поєднанням літака та гелікоптера-мультикоптера: він оснащений як електродвигунами для вертикального злету, так і поршневим двигуном, що працює на бензині АИ-95 та керосині.

Читайте також: Що "Нептун" зробив з російським поромом: з’явилися супутникові знімки з порту "Кавказ"
транспортний безпілотник С-76
Вантажний відсік С-76

Основне призначення платформи - перевезення вантажів, причому у РФ наголошують, що машина позиціюється передусім для комерційних перевезень - мовляв, вона буде на третину дешевше у порівнянні з пілотованими літальними апаратами.

Разом з тим, не виключено, що зрештою рашисти можуть використовувати таку платформу й у військових цілях. Тим паче, що розробники активно наголошують на тому, що С-76 не потребує спеціально підготовлених майданчиків чи іншої інфраструктури для польотів.

С-76
С-76 у повітрі

Відомо, що С-76 може працювати повністю в автономному режимі. Щодо випробувань, то станом на сьогодні було відпрацьовано вертикальний злет, зависання у повітрі та посадка.

Щодо ТТХ, то максимальна злітна маса заявлена у 1500 кг, тоді як максимальна маса вантажу, що перевозиться - 300 кг. Довжина фюзеляжу сягає 7,2 м; розмах крил - 11 м. Крейсерська швидкість - 180 км/год, висота польоту - до 4 км.

Дальність польоту завантаженого С-76 становить 1000 км за умови дозаправлення у місці посадки, в іншому випадку вона знижується відповідно вдвічі - до 500 км.

Раніше Defense Express розповідав, що у РФ заявили про серійне виробництво МиС-35 - йдеться про ударно-розвідувальний гексакоптер, який позиціюється як "міні-копія" української "Баби-Яги".

Читайте також: "Орлани" рашистів могли літати аж над Німеччиною - за якими об’єктами шпигували