xcounter
#

"Орлани" рашистів могли літати аж над Німеччиною - за якими об’єктами шпигували

4229
БПЛА "Орлан-10"
БПЛА "Орлан-10"

Росіяни могли запускати "Орлани" зі своїх суден у Північному морі, щоб шпигувати за об’єктами на території Німеччини

Росія могла своїми дронами шпигувати безпосередньо на території Німеччини - вчора, 22 серпня, німецькі ЗМІ повідомили, що прокуратура Фленсбурга, міста на півночі Німеччини, розпочала попереднє розслідування з приводу диверсійної діяльності - причиною цього стали неконтрольовані польоти невідомих безпілотних літальних апаратів над критичною інфраструктурою країни, про що повідомив старший прокурор Бернд Вінтерфельдт.

Невідомі дрони були помічені передусім над такими об’єктами, як атомна електростанція (непрацююча, а також хімічні заводи та СПГ-термінал - йдеться про промислову зону в землі Шлезвіґ-Гольштейн, як повідомляє видання Bild.

Читайте також: Допомога Німеччини Україні озброєнням: скорочена, скасована чи залишається у силі - розбираємось

Вперше дрони над цією територією були помічені на початку цього місяця, 8 серпня, їх зафіксували саме над зачиненою АЕС, загалом дрони фіксували декілька разів, останній - 22 серпня. Також вдалося зафіксувати швидкість одного з дронів, вона становила 100 км/год.

БПЛА "Орлан-10"
Російські "Орлани", фото ілюстративне

Німецьке видання з посиланням на власні джерела стверджує, що ці розвідувальні дрони, які фактично незаконно перебувають у повітряному просторі країни можуть бути російськими.

Ймовірно це могли бути розвідувальні безпілотники "Орлан-10" - в автономному режимі вони можуть літати на відстані до 600 км.

Водночас запускати росіяни їх можуть зі своїх суден, що розташовані у Північному морі. Інших подробиць про ці інциденти наразі не повідомляється.

Загалом ці епізоди - незалежно від того, підтвердиться, що це були російські дрони або ж ні - мають стати приводом задуматися щонайменше над мінімальним прикриттям критичної інфраструктури антидроновими засобами.

З урахуванням - що такі спроби росіян цілком можуть бути спробою "промацати" слабкі місця з метою проведення розвідки над іншими об’єктами, у тому числі й оборонно-промислового комплексу Німеччини, а також відстеження маршрутів зброї, яка, наприклад, їде до України.

Читайте також: Британії треба 3 роки на розгортання виробництва Martlet, які виявились ефективні проти "Орлан-10"