xcounter
#

Британії треба 3 роки на розгортання виробництва Martlet, які виявились ефективні проти "Орлан-10"

18090
ПЗРК Marlet, фото ілюстративне
ПЗРК Marlet, фото ілюстративне

Це доволі показовий пазл картини, наскільки швидко Захід може відновити свої арсенали

На полях Міжнародного авіасалону в Фарнборо уряд Великої Британії уклав з корпорацією Thales контракт на "поставку значної кількості" багатоцільових ракет LMM, вони ж Marlet, які зокрема показали свою ефективність в умовах повномасштабної війни РФ проти Україні.

Найбільш показова деталь в цьому контракті - на розгортання виробництва ракет цього типу піде три роки, і це заодно доволі вичерпно ілюструє проблему із темпами відновлення арсеналів тої ж Великої Британії та інших країн Заходу, особливо в умовах необхідності й далі підтримувати нашу країну в умовах війни проти Росії.

Читайте також: Як РФ з ржавих блоків збудувала два катери "Тарантул" під ракети Х-35, і що ці кораблі очікує далі

Якщо виходити із деталей, які наводить портал Janes, то там випливає наступна картина. Точної деталізації по кількості замовленихбагатоцільових легких ракет LMM, вони ж Marlet, не наводиться, є лише загальна характеристика про "значну кількість". Але є вартість цього контракту – 176 мільйонів фунтів стерлінгів або ж 227 мільйонів доларів.

Також є вказівка, що перші поставки цих ракет для британських збройних сил мають стартувати в 2027 році, і що для виконання цього контракту Thales UK потрібно буде набрати додаткових 135 працівників до уже наявних 800 осіб, які працюють на потужностях цієї корпорації в британському Белфасті.

При цьому відзначається, що сам факт укладення такого контракту має підтримувати постійне завантаження лінії по виробництву ракет Marlet, вони ж LLM, особливо в умовах, коли Британії треба продовжувати давати зброю Україні, і водночас поновлювати власні запаси.

LMM, вона ж Marlet

На цьому тлі варто звернути особливу увагу на такі детал. Британський уряд вимушений закладати строк в три роки на розгортання виробництва Marlet в умовах, коли по суті артикулюється, що ці ракети треба "ще на вчора". Ба більше – ці ракети треба не тільки для ЗСУ, але й одразу для двох родів військ збройних сил Великої Британії.

LMM, вони ж Marlet, можуть застосуватись для двох функцій – або ураження повітряних цілей, або ж у режимі "повітря-поверхня", тому наприклад британський уряд замовляє ці ракети і для оснащення ЗРК Stormer, і під вертольоти Leonardo AW159 Wildcat HMA2 морської авіації Королівських ВМС.

В одній із своїх публікацій Defense Express розповідало, як ПЗРК Martlet від британців виявився одним з найкращих рецептів проти БПЛА рашистів. Також ми писали і про деталі допомоги озброєнням від США, тобто чи скоротилась, на скільки вистачить та чи дійсно все так погано.

Читайте також: Чи є ще ознаки того, що Україна нарешті дійсно отримала перші F-16