xcounter
#

У РФ заявили про серійне виробництво МиС-35 - що це за зброя

84655
МиС-35
МиС-35

МиС-35 призначений для виконання як ударних, так і розвідувальних завдань і може нести максимальне корисне навантаження у 4,5 кг

Російська "оборонка" розпочала серійне виробництво однієї зі своїх нових розробок - ударно-розвідувального гексакоптера МиС-35, яку ворог позиціонує як "міні "Бабу-Ягу" (йдеться про український ударний гексакоптер) - деталі про це озброєння ворожим пропагандистським ЗМІ розповів головний конструктор КБ, яке розробляло цей дрон.

Він призначений для проведення як ударних, так і розвідувальних місій і за словами його розробників займає нішу між "Мавіками" і тією ж "Бабою Ягою".

Читайте також: У Генштабі підтвердили удар по нафтобазі РФ - які деталі відомі про цю атаку
ударний гексакоптер МиС-35
МиС-35 у транспортному контейнері

Заявляється, що російські військові вже експлуатували цей гексакоптер безпосередньо на полі бою. Основне озброєння МиС-35 - це 82-мм міни та кумулятивний постріл ПГ-7, хоча ворог, звичайно, використовує й інші комбінації залежно від того озброєння, що є в наявності на позиціях.

Гексакоптер оснащений аналоговою камерою з шестикратним зумом, за потреби може бути оснащений тепловізором, щоб мати можливість виконувати завдання не тільки вдень, але й вночі.

Серед переваг свого нового озброєння рашисти називають його завадозахищений канал зв’язку, заявляється, що алгоритм управління гексакоптером подібний до того, який реалізований у "Мавіках", тож відповідно операторам буде простіше опанувати новий дрон. Також йдеться про виносний модуль ретрансляції радіосигналу який можна розташувати на відстані до 20 км від оператора гексакоптера.

МиС-35 оснащений системою "Поводир", яка має допомагати проти дії засобів радіоелектронної боротьби - мовляв, вона вміє "виводити" дрон з небезпечної зони, гексакоптер буде летіти назад до того часу, поки оператору знову не вдасться зловити сигнал.

Щодо тактико-технічних характеристик МиС-35, то відомо наступне - максимальна маса корисного навантаження становить 4,5 кг, оптимальна - на 1 кг менше. "Порожній" дрон може перебувати у повітрі до 45, за умови навантаження у 3,5 кг - до 32 хвилин, 4,5 кг - 21 хв.

Дальність каналу радіоуправління та відеозв’язку - 9 км, максимальна швидкість заявлена виробником у 63/км год.

Може постачатися у таких комплектаціях: "базова" за 396 тисяч рублів з "необхідним мінімумом для виконання завдань", "стандартна" (468 тисяч) і "стандарт +" з тепловізором за 578 тисяч.

Раніше Defense Express розповідав, що в Україні було продемонстровано найбільший FPV-дрон "Королева Шершнів".

Читайте також: ЗСУ знищили винищувач Су-30СМ рашистів і могли пошкодити ще один літак (супутникові знімки)