xcounter
#

ЗСУ знищили винищувач Су-30СМ рашистів і могли пошкодити ще один літак (супутникові знімки)

28360
Пуск балістичної ракети ATACMS, фото ілюстративне
Пуск балістичної ракети ATACMS, фото ілюстративне

Йдеться про удар по аедродрому "Саки", де базується 43-й окремий морський штурмовий авіаційний полк російського окупаційного війська

Сили оборони України знищили винищувач Су-30СМ російського окупаційного війська під час нещодавньої атаки на їхній військовий аеродром "Саки", що у тимчасово окупованому Криму.

Згідно з даними супутникових знімків, які оприлюднили OSINT-фахівці з каналу "КіберБорошно | CyberBoroshno", у результаті удару було знищено один Су-30СМ, ще один літак міг бути отримати пошкодження від уламків, зокрема видно сліди підтікання палива.

Читайте також: У Генштабі підтвердили удар по нафтобазі РФ - які деталі відомі про цю атаку

Загалом за даними дослідників, станом на 23 липня на аеродромі "Саки" базувалися дев’ять літаків Су-24, ще п’ять Су-30СМ, три Су-30СМ2 з яких один не робочий і ще один Су-30.

Нагадаємо, йдеться про атаку Сил оборони України на аеродром "Саки", де базується з 2014 року 43-й окремий морський штурмовий авіаційний полк з літаками Су-24М та Су-30СМ. Ураження російських об’єктів на території тимчасово окупованого Криму було здійснено вночі 26 липня.

Після цього удару рашисти бідкалися, що розвідку міг здійснювати розвідувальний літак RC-135, і також визнали, що не встигнуть побудувати укриття.

Раніше Defense Express розповідав про те, що українські далекобійні безпілотники здійснили низку ударів по аеродромах стратегічної авіації РФ, зокрема і по "Оленьї", що розташований за 1800 км від кордону з Україною.

Читайте також: РФ збільшила темпи виробництва Х-101 - скільки зараз є у ворога цих крилатих ракет