xcounter
#

У Генштабі підтвердили удар по нафтобазі РФ - які деталі відомі про цю атаку

1608
У Генштабі підтвердили удар по нафтобазі РФ - які деталі відомі про цю атаку

Це вже не вперше, коли Сили оборони України б’ють по цій нафтобазі у Курській області

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив - Сили оборони України успішно уразили ще один стратегічний об’єкт безпосередньо на території РФ: центр спеціальних операцій "А" Служби безпеки України спільно з іншими підрозділами вдарили по одній з нафтобаз рашистів у Курській області.

У Генштабі розповідають, що об’єкт ворога було уражено вночі 28 липня, йдеться про нафтобазу "Польова" у Курській області. "За інформацією розвідки, в районі розташування об’єкта працювали засоби протиповітряної оборони ворога. В подальшому зафіксовані потужні вибухи та пожежа, ймовірно зайнялися ємності з нафтопродуктами", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Долетіти до "Оленья" за 1800 км від кордону виглядало неможливим, але Україні це вдалось

Як заявляли сьогодні вранці у так званому "міноборони" РФ вночі їхній протиповітряній обороні нібито вдалося збити два безпілотники над Курською областю, і ще п’ять - над Білгородською. Згодом там заявили також про нібито перехоплення ще двох безпілотників вже над Ніжегородською області.

Удар по нафтобазі визнав тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Алєксєй Смірнов - він повідомив про загоряння трьох резервуарів з паливом, до гасіння пожежі було залучено 32 одиниці спецтехніки. Станом на восьму годину ранку повідомлялося про ліквідацію пожежі на одному з резервуарів.

Як відзначили у Генштабі ЗСУ, загалом нафтобаза "Польова" налічує 11 резервуарів (на супутникових знімках зафіксовано 10), і вона серед усього експлуатується російським окупаційним військом для власних потреб. Також варто зауважити, що це не вперше, коли Сили оборони України б’ють по цій нафтобазі.

Так, ще взимку цього року, а саме вночі 15 лютого, ударними дронами було атаковано цю ж нафтобазу, про удар офіційно заявляв тодішній губернатор області Роман Старовойт, наші ЗМІ повідомляли, що це була спецоперація ГУР МОУ. За повідомленнями у результаті атаки було уражено від одного до трьох резервуарів.

З початку цього року за допомогою ударних дронів Силами оборони України було здійснено десятки атак по нафтобазах і НПЗ рашистів - наприкінці червня цього року президент України Володимир Зеленський розповідав, що загалом уражено понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів та нафтобаз ворога.

Водночас рашисти з огляду на постійні атаки українських дронів по території РФ вживають заходи для протидії нашим безпілотникам - включно з копіюванням мобільних вогневих груп.

Зокрема нещодавно у РФ розповідали, що створили бронепанелі для захисту нафтобаз та інших об’єктів від ударів дронами, і також нейромережу, завдяки якій начебто можна збільшити дальність виявлення БПЛА за допомогою оптичних засобів одразу на 40%.

Також раніше Defense Express розповідав, що У РФ проти дронів пропонують використовувати аеростати загородження.

Читайте також: Як наші МіГ-29 були адаптовані під керовані SDB, і чи є там різниця порівняно з JDAM