xcounter
#

У РФ створили бронепанелі для захисту нафтобаз та інших об’єктів від ударів безпілотниками

13918
Результат удару українського далекобійного безпілотника по нафтобазі у Ростовській області
Результат удару українського далекобійного безпілотника по нафтобазі у Ростовській області

І також створюють мережу, яка нібито на 40% має збільшити дальність виявлення безпілотних літальних апаратів

Російські пропагандистські ЗМІ нещодавно повідомили, що їхня корпорація "Ростєх" провела перші випробування бронепанелів для захисту об’єктів критичної інфраструктури (нафтобаз, газосховищ, складів з боєприпасами тощо) від атак ударних безпілотних літальних апаратів.

"Новітню та унікальну" бронеплиту розробили в "НИИ Стали", що входить до складу концерна "Калашников", вони мають захищати об’єкти "від уламків та куль" — відзначається, що протягом випробувань панель витримала влучання 9×19 мм патронів 7Н21 і також уламків гранати Ф-1, яку підірвали на відстані близько пів метра.

Читайте також: Якщо РФ вперше з травня 2022 року б’є "Калібрами" навіть з Каспійського моря, то скільки в неї там кораблів під ракети

У "Ростєх" заявляють, що бронепанелі зроблені з різних матеріалів, маса квадратного метра становить "менш як 30 кг". Заявляється, що вони гарантують захист "практично від будь-якого пістолета" і також можуть стримувати уражаючі елементи ручних гранат РГД-5, РГН, РГО тощо. Рашисти кажуть, що бронеплити створювалися для захисту "особливо важливих об’єктів у тому числі від атак FPV-дронів".

Крім того, згодом в "Ростєхє" заявили, що розробили спеціальну нейромережу, яка нібито дозволяє одразу на 40% збільшити дальність виявлення безпілотників за допомогою оптичних засобів.

"Технології комп’ютерного зору та штучного інтелекту здатні виявити літальний апарат завчасно, класифікувати його й у випадку виявлення загрози повідомити оператора для подальшого застосування заходів з подавлення БПЛА. Нейромережа також дозволяє перевести систему протидії дронам у повністю автоматичний режим роботи", — відзначають рашисти. Така система також призначена для застосування на різних об’єктах критичної інфраструктури.

Раніше Defense Express розповідав, що У РФ проти дронів пропонують використовувати аеростати загородження.

Читайте також: Армія США хоче озброїти свої аеростати новим радаром для підтримки масштабних наземних операцій