xcounter
#

Що "Нептун" зробив з російським поромом: з’явилися супутникові знімки з порту "Кавказ"

15127
Що "Нептун" зробив з російським поромом: з’явилися супутникові знімки з порту "Кавказ"

ВМС ЗСУ здійснили важливий удар, який прямо впливає на логістику російського окупаційного війська

Сили оборони України вчора, 22 серпня, успішно уразили чергову ціль далекобійним ударом - йдеться про пором "Конро Трейдер", завантажений залізничними цистернами з палива, який перебував у порту "Кавказ" (Краснодарський край) і був єдиним працездатним поромом у Чорному морі.

Причому самі росіяни активно бідкалися, що пором міг бути уражений українською ракетою "Нептун". Зрештою, сьогодні, 23 серпня, знищення порома "Конро Трейдер" підтвердив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в етері "Радіо Свобода".

Читайте також: Чим важливий натяк Генштабу на удар "Нептуном" по базі армії РФ під Курськом

"Ми можемо підтвердити інформацію, що цю ціль було знищено Військово-морськими силами", - відзначив він, що фактично підтверджує застосування саме "Нептуна" для ураження цієї цілі, хоча варто відзначити, що Україна станом на сьогодні має й інші засоби ураження, які б могли дістати російський пором, а саме балістична ракета ATACMS чи крилата Storm Shadow/SCALP-EG.

Плетенчук наголосив, що пором був важливою ціллю з огляду на його активну участь в логістиці для російських окупаційних військ, як у контексті пально-мастильних матеріалів, так і безпосередньо озброєння.

Також згодом з’явилися й супутникові знімки, оприлюднені програмою журналістських розслідувань "Схеми" від "Радіо Свободи", які передусім фіксують повне знищення ворожого порому.

Крім того, цілком ймовірно, що пошкодження могли отримати ті судна, які перебували поблизу порому під час удару. Також постраждала й інфраструктура порту "Кавказ" - на знімках видно наслідки пожежі та пошкоджене залізничне полотно.

Якщо для ураження порома дійсно використовувався саме "Нептун", то це вже щонайменше вдруге за тиждень, коли для знищення російської зброї використовувалася ця ракета - йдеться про атаку на С-300 у Ростовській області РФ, який прикривав НПЗ у Новошахтинську.

Читайте також: "Нептун" почав бити по об’єктам на території РФ, це буквально історична подія