xcounter
#

Поромну залізничну переправу через Керченську протоку перерізано: палає нещодавно відремонтований "Конро Трейдер"

4741
Вибух цистерн на паромі "Конро Трейдер"
Вибух цистерн на паромі "Конро Трейдер"

Методичні та систематичні удари України по поромній переправі між РФ та Кримом призводять до потрібного результату

Сили оборони України вочевидь завершили роботу із перерізанням залізничної поромної переправи через Керченську протоку, про що свідчить безліч відео та активне бідкання росіян на те, що у порту "Кавказ" потужна пожежа та вибухи на борту порома "Конро Трейдер".

Справа в тому, що у момент удару він був завантажений залізничними цистернами з паливом. А з огляду на відео сам пором та частину інфраструктури порту "Кавказ" на російському боці Керченської протоки можна спасувати. До речі, самі рашисти бідкаються на те, що удар був завданий "Нептуном".

Читайте також: З'явилось перше відео, як українські вертолітники полюють на Shahed-и

Зазначимо, що це не перше ураження, але тепер точно останнє, ураження порома "Конро Трейдер". Вперше він був уражений під час атаки 4 червня, разом із ще одним залізничним поромом "Авангард".

Конро Трейдер
"Конро Трейдер" до ураження

Останній отримав пробоїну у машинному відділені та повністю втратив плавучість й лише наприкінці липня його змогли завести на судоремонтний завод. "Конро Трейдер", який отримав менші ушкодження, змогли полагодити швидше та на початку серпня знову вивели "на лінію".

Покшодження паромів Конро Трейдер та Авангард 4 червня
Покшодження поромів "Конро Трейдер" та "Авангард" після атаки атаки 4 червня

Водночас тепер на питання, а чи зможуть його взагалі полагодити є дуже красномовна відповідь у вигляді відео з тим, як він палає після сьогоднішньої атаки.

Також у липні на Керченській протоці тимчасово працював пором "Славянин", який було суттєво пошкоджено, також із пожежею, під час атаки 23 липня. У ВМС України тоді зазначили, що це був єдиний працездатний пором на Чорному морі. Тобто тепер у РФ знову немає працездатних поромів й так буде, поки вони не зможуть полагодити "Авангард" чи "Славянин", якщо це ще можливо.

А разом з тим, є чудовою ілюстрацією того, що для виконання такої задачі, як перерізання залізничної поромної переправи необхідна методична робота з послідовними ударами. Також необхідно уточнювати, що мова йде лише про можливість перевезення поромами вагонів, бо у ворога залишаються п'ять автомобільних поромів: великі "Лаврентий", "Панагия", "Мария" та менші - "Керченский-2", "Ейск".

Читайте також: Стратегічний таємний "Гудок": що це за центр радіотехнічної розвідки під Москвою атакувала Україна