xcounter
#

У Криму в окупантів "неспокійний" день: знайшли "Калибр" і підірвані колії, по яких возили БК і військову техніку

8192
У Криму в окупантів "неспокійний" день: знайшли "Калибр" і підірвані колії, по яких возили БК і військову техніку

Поблизу Керчі окупанти знайшли ракету "Калибр", а неподалік від Сімферополя – "втомлені" залізничні колії

Рашисти в тимчасово окупованому Криму знову мають привід, щоб понервуватися, і цього разу – одразу два. Так, по-перше, поблизу села Чистеньке, що неподалік від міста Сімферополь, внаслідок, ймовірно, успішних дій "залізничних диверсантів" внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою пішов під укіс один з потягів окупантів.

На цю подію вже встигли відреагувати у ГУР МО України, подію прокоментував представник служби Андрій Юсов: "По тих самих коліях перевозять, напевно, й інші речі, але зокрема зброю, БК, бронетехніку і всі інші засоби, які використовуються для загарбницької війни проти України, які використовуються для того, щоб вбивати цивільних мирних українців і, звичайно, українських захисників. Тому цілком природньо, що ці колії не витримали, стомилися і тепер на деякий час не функціонують".

Читайте також: Рашисти збудували для ЧФ новий ракетний корвет, але до Криму навряд чи дійде

Як швидко окупанти зможуть відновити колії – за оприлюдненими фото можна зробити висновок, що на відновлювальні роботи в окупантів може піти декілька днів, якщо, звісно, не буде якихось "форс-мажорів" чи "надзвичайних ситуацій". Або ж якщо рашисти в кращих традиціях не розтягнуть цей процес на довший термін.

Але крім диверсії на залізниці маємо ще й таку новину – що на тимчасово окупованому півострові, а саме в районі села Вулканівка, що приблизно в 47 км від Керчі, знайшли ракету "Калибр", якими окупанти обстрілюють Україну. Таку інформацію повідомляє Telegram-канал Astra.

Як відзначається у джерелі, що для ідентифікації ракети на місце падіння були відправлені фахівці, які підтвердили тип ракети. Щоправда, жодних фото чи відео з місця падіння поки що не оприлюднено, а також є велика ймовірність, що ракета могла лежати там тривалий період.

Нагадаємо, у ніч з 17 на 18 травня окупанти здійснили черговий терористичний ракетний обстріл, і наша протиповітряна оборона продемонструвала надзвичайно високу ефективність у 96%, збивши 29 з 30 ракет, випущених по території України.

Читайте також: Для Storm Shadow в Криму є ціль не тільки "Кримський міст", але й також ракетний "Объект-100" окупантів