xcounter
#

У BAE Systems розповіли, як швидко можна організувати в Україні виробництво запчастин до легких гаубиць

3968
L119, фото — АрміяInform
L119, фото — АрміяInform

Легкі 105-мм гаубиці L119 чудово зарекомендували себе в руках Сил оборони, і невдовзі в Україні може бути налагоджено виробництво запчастин до цієї зброї

Наприкінці серпня стало відомо, що Україна уклала з BAE Systems низку важливих угод щодо виробництва озброєння та військової техніки, одна з яких — Рамкова угода про співпрацю щодо ремонту, запасних частин та виробництва нових легких гармат L119, яка була укладена між Міноборони України та компанією BAE Systems.

Водночас видання Financial Times в одному зі своїх матеріалів розповіло трохи деталей про цю угоду, спираючись на заяви генерального директора BAE Systems Чарльза Вудберна.

Читайте також: Які виклики після вступу в НАТО може чекати виробництво зброї в Швеції, де є Saab та BAE Systems

Так, за його словами, компанія BAE Systems протягом декількох місяців могла б налагодити виробництво запасних частин до легких гаубиць, але водночас інші дані, зокрема щодо того, коли розпочнуться роботи, залишаються невідомими.

L119
Гаубиця L119 та 105-мм снаряд, фото – АрміяInform

Також стверджується, що виробництво може бути розгорнуто "з використанням вітчизняних потужностей".

У BAE Systems відзначають, що виробництво запчастин до легких гаубиць в Україні має стати проміжним етапом до подальшого виробництва складнішої зброї, але у компанії наголошують, що такі рішення потребуватимуть часу.

Нагадаємо, ще наприкінці травня стало відомо, що BAE Systems відкриє офіс в Україні, а також згодом планує розгорнути потужності з ремонту та виробництва ОВТ.

105-мм гаубиця L119
Українські військові опановують гаубицю L119, липень 2022 року, фото — Генеральний штаб ЗСУ

Щодо 105-мм легких гаубиць L119, то українські військові використовують їх на полі бою з літа 2022 року і вони можуть стати чудовою заміною радянським Д-30. Про особливості гаубиці L119 Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Tempest має обігнати FCAS у перегонах за створення винищувача шостого покоління: BAE оголосило строки