xcounter
#

У 47-й мехбригаді ЗСУ "Маґура" прокоментували ситуаціяю з Abrams, які нібито не для війни

12615
Abrams
Abrams

47-а окрема механізована бригада "Маґура" є єдиним у ЗСУ оператором танків Abrams

Після появи інформації, що у ЗСУ відвели танки Abrams з передової, у 47-й окремій механізованій бригаді ЗСУ вийшли з офіційним повідомленням.

Нагадаємо, що про це рішення написало авторитетне видання Associated Press з опорою на власні джерела у Пентагоні, які пояснили, що це рішення було прийнято після втрати 5 з 31 одного Abrams, в умовах засилля дронів, які як ведуть розвідку, так і уражають танки.

Читайте також: Оголошено рік, коли V-280 Valor потрапить до армії США та коли почне витісняти Black Hawk

Але у "Маґурі" заявили, що Abrams себе чудово показали на полі бою, і їх не будуть ховати від ворога та не залишать піхоту без їх підтримки. А також додали, що "з якою метою, куди і що перекидають Збройні сили України - це не те, що ми будемо коментувати публічно".

З боку Defense Express також маємо зазначити, що про виважене використання Abrams ще у вересні 2023 року зазначав очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Він зазначав, що цей танк необхідно використовувати в операціях прориву, а не загальновійськовому бою на якому "вони довго не проживуть".

Водночас реалії війни диктують свої правила, зокрема і потребу використання озброєння в умовах, які для нього далекі від ідеальних, або до яких він концептуально не створювався. Також слід зазначити, що якщо вимірювати придатність тих чи інших танків за розміром втрат, то що тоді взагалі можливо сказати про радянські машини та їх модернізації.

Більше того, реальну ефективність того чи іншого виду озброєння можливо виміряти лише у випадку масового застосування, а не поодиноких зразків.

Читайте також: Підтверджено ураження авіабази РФ "Кущевская": як мінімум знищили склад з УМПК, можливо дісталось і літакам