xcounter
#

Підтверджено ураження авіабази РФ "Кущевская": як мінімум знищили склад з УМПК, можливо дісталось і літакам

26927
Авіабаза "ВКС" РФ "Кущевская", знімок ESA
Авіабаза "ВКС" РФ "Кущевская", знімок ESA

На аеродромі у станиці Кущівська Краснодарського краю, який за понад 250 км від лінії фронту, базувались фронтові бомбардувальники Су-34

Під час результативної атаки далекобійними дронами було уражено не лише нафтопереробні заводи, які знаходяться у Краснодарському краї, а й військовий аеродром у станиці Кущівська.

Наразі у мережі вже з'явилось відео з місця подій, на якому зафіксовано знищення складу, на якому знаходився запас комплектів УМПК, що перетворюють звичайні авіабомби на плануючі.

Читайте також: У США оголосили найбільший пакет допомоги Україні на 6 млрд доларів і це лише на ракети та снаряди

На відео також видно, що у результаті удару пошкоджено будівлю пункту управління польотами. Також можливо доволі легко навести геопідтвердження.

Ураження авіабази ВКС РФ Кущевская
Ураження авіабази "ВКС" РФ "Кущевская" (46.5353, 39.5493)

Також на авіабазі знаходились літаки Су-34, про що свідчить саме відео. Окрім того, можливо навести публічно доступний знімок у низькій роздільній здатності з супутника Sentinel від ESA, на якому видно як мінімум п'ять літаків на пероні поряд зі складом УМПК.

Але слід зазначити, що він був зроблений ще 9 квітня, а свіжіших знімків у оптичному діапазоні немає через хмарність. Водночас знімки у радіолокаційному SAR-діапазоні говорять про наявність літаків на тому ж майданчику за день до удару.

Авіабаза ВКС РФ Кущевская, знімок ESA
Авіабаза "ВКС" РФ "Кущевская", знімок ESA 09.04.2024

Чи уражені саме літаки - невідомо, але на відео чути, як працюють реактивні двигуни. Можливо ворог прийняв рішення перебазувати машини.

Загалом "Кущевская" є навчально-тренувальною 195-ю авіабазою, де також базуються літаки Су-27, можливо ще у льотному стані декілкька МиГ-29, а також L-39.

Читайте також: Airbus вперше підняв у небо гвинтокрил Racer, створений за концепцією, яку відхилив Пентагон