xcounter
#

РФ била ракетами по ТЕС, Україна відповіла результативною атакою дронами по НПЗ

4941
РФ била ракетами по ТЕС, Україна відповіла результативною атакою дронами по НПЗ

Загалом ворог використав 34 ракети, включно з Х-47М2 "Кинжал" та Х-69, а Україна понад 60 дронів

Сьогодні, 27 квітня, РФ у ночі знову здійснив комбіновану далекобійну атаку, в якій брали участь стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, чотири МиГ-31К, два підводних човни у Чорному морі, літаки тактичної авіації, ОТРК "Искандер", також були здійсненні пуски з С-300 по Харкову.

Відповідно до повідомлень Командування Повітряних сил, загалом ворог застосував:

Читайте також: У США оголосили найбільший пакет допомоги Україні на 6 млрд доларів і це лише на ракети та снаряди
  • 9 крилатих ракет типу Х-101/Х-555, з яких збито 6
  • 8 крилатих ракет "Калибр", збито 6
  • 2 крилаті ракети Р-500 з ОТРК "Искандер", збито 1
  • 9 керованих ракет Х-59/Х-69, збито 8
  • 4 ракети Х-47М2 "Кинжал"
  • 2 зенітні з С-300

Наразі, відповідно до повідомлення міністр енергетики України Германа Галущенко, були атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях. "ДТЕК" уточнює, що постраждало чотири теплоелектростанції, є постраждалі та серйозне пошкодженно обладнання. У Харкові ворог безрезультатно намагався влучити у медзаклад, про що повідомив мер міста Ігор Терехов.

У ту ж ніч Сили оборони України завдали удар по російськім нафтопереробним заводам, які знаходяться у Краснодарському краї. Відомо про удари по Ільському НПЗ та "Славянск-ЕКО" у Слов'янськ-на-Кубані. Обидва ці заводи вже були цілями атак, зокрема "Славянск-ЕКО" був уражений 17 березня, але повторні удари, вочевидь, пов'язані зі спробою ворога відновити їх роботу.

Також російські джерела повідомляють, що під атакою опинився аеродром у станиці Кущівська Краснодарського краю. У так званому міноборони РФ відрапортувались, що традиційно все відбили та перехопили 68 дронів. Водночас у мережі вже є відео з ураженням НПЗ.

Читайте також: Airbus вперше підняв у небо гвинтокрил Racer, створений за концепцією, яку відхилив Пентагон