xcounter
#

Ні дня без палаючого російського НПЗ: коли навіть маленький завод - це про 1,75 млрд доларів на рік

17916
Ні дня без палаючого російського НПЗ: коли навіть маленький завод - це про 1,75 млрд доларів на рік

"Славянск-ЕКО" у Слов'янськ-на-Кубані Краснодарського краю став вже 13 ураженим за останній час нафтопереробним підприємством РФ

Методичне ураження нафтопереробних заводів РФ продовжується і наразі йде про 13 відомих результативних ударів з початку року з найширшою географією за 1000 км від кордону.

На це раз - влучання у нафтопереробне підприємство "Славянск-ЕКО", у місті Слов'янськ-на-Кубані у Краснодарському краї РФ. Об'єктивно це, як і "Первый завод" у Калузькій області уражений 15 березня, не є великим заводом. Його річний об'єм складав близько 3-5 (за різними даними) млн тонн нафти на рік. Для порівняння - успішно атакований "ЛУКОЙЛ-Нижегороднефтеоргсинтез" у місті Кстово у Нижньогородській області переробляв 15 млн тонн нафти, або 5% від всеросійського об'єму.

Читайте також: У Франції знайшлись 120 "зайвих" колісних БМП VBCI, але їх пропонують не для ЗСУ

Але будь-яку систему неможливо вивести з ладу повністю й на довго без знищення всіх її елементів, як малих, так і великих. Водночас для розуміння дійсних масштабів, навіть відносно невеликі нафтопереробні заводи - це про величезні гроші, прибутки та витрати.

Зокрема лише за один 2022 рік "Славянск-ЕКО" отримав виторг у 162 млрд рублів (1,75 млрд доларів), з них чистого прибутку 130 млн доларів. І це офіційні цифри для податкової. Бо у завод з 2021 року вкладались більш ніж значні кошти на модернізацію, за планом на 2021-2025 рік загалом - 21 млрд рублів (227 млн доларів). А головним елементом розширення виробництва на 80% мала стати нова установка з виробництва високооктанових бензинів з планом введення у 2024 році.

Але тепер цей російський завод у 300 км від поточної лінії фронту поповнив лише перелік виведених з ладу російських нафтопереробних підприємств.

Читайте також: Південна Корея працює над бойовим F-50 на експорт для заміни Су та МіГ
ТЕГИ Війна