xcounter
#

У 2021 році в ЗСУ планують отримати більше сучасних засобів зв'язку від компанії L3Harris

3942
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Українським військовим може бути поставлено радіостанцій на суму приблизно в півтора раза більшу, ніж у цьому році

Практично всю продукцію американської компанії для ЗСУ оплатять за кошти США відповідно до чергового рішення Міністерства оборони США про надання військової допомоги Україні у 2021 році за програмою USAI.

Як повідомив представник військового відомства в інтерв'ю агенству "Оборонно-промисловий кур’єр", наступного року компанія L3Harris може надати Збройним силам сучасних радіостанцій власного виробництва приблизно на $70 млн.

Читайте також: ЗСУ продовжують модернізацію машин управління вогнем артилерії та КШМ (фото)
Harris
Практично весь короткохвильовий зв'язок в Збройних силах України базується на техніці L3Harris

Крім того, Міноборони України збирається додатково закупити в американського виробника партію засобів захищеного зв’язку тактичної ланки на $10 мільйонів.

Відзначається, що у 2021 році Держдеп США розглядає питання щодо збільшення обсягів військової допомоги Україні до $270 млн, при цьому частково це збільшення торкнеться й сегменту зв'язку, який представлений продукцією L3Harris.

Harris
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Нагадаємо, в цьому році Збройні сили повинні отримати радіостанцій виробництва L3Harris на $45 млн, а ще на $10 млн буде поставлено засобів зв'язку підрозділам Національної гвардії України.

Наразі американська корпорація вже виготовила це обладнання й готує його передачу уповноваженим держструктурам Сполучених Штатів.

Harris
Нова короткохвильова станція Harris Falcon ІІI також постачається в ЗСУ

Таким чином, за період з 2014 року, Україна вже отримала за програмою Ініціатива безпекової допомоги від США майже $1,5 мільярди (загальний обсяг військової допомоги оцінюється на рівні понад $2 млрд). З них п'ята частина (близько $300 млн) припадає на сучасні засоби зв'язку від L3Harris.

Читайте також: Держспецзв'язок в рамках переозброєння отримує нові апаратні виробництва ДП "Київприлад"