xcounter
#

Загальна вартість отриманих від США Україною станцій зв'язку Harris до кінця 2020 року складе $300 млн

1042
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

В рамках програм військової допомоги від Уряду США, за роки російської агресії Україна отримала сучасних засобів зв'язку від компанії L3Harris Technologies на $230 млн

Разом з уже отриманими станціями та тими, що надійдуть українським військовим у цьому році, сума постачань техніки від американської компанії досягне позначки у $300 млн.

"За роки війни нам поставлено засобів зв'язку на 230 мільйонів доларів. З урахуванням того, що вже заплановано й законтрактовано та буде поставлено в поточному році, це 300 млн доларів", - відзначив генеральний директор приватної компанії "Радіо Сатком Груп" (ексклюзивний представник L3Harris в Україні) Сергій Чепель.

Читайте також: КШМ К-1450 від "Телекарт-Прилад" прийнято на озброєння ЗСУ (фото)
Продукція L3Harris на виставці
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

За його словами, практично весь короткохвильовий зв'язок в Збройних силах України базується на техніці L3Harris. При цьому, більшість таких станцій відносяться до найновіших - Harris Falcon ІІI.

"Я не знаю наскільки буде коректно називати конкретні цифри, але це тисячі й тисячі станцій", - наголосив Сергій Чепель.

Станція Harris Falcon ІІI
Станція Harris Falcon ІІI

Однак, не дивлячись на суттєве покращення ситуації, у порівнянні з 2014 роком, у насиченні війська сучасними цифровими радіостанціями, ЗСУ дуже далекі від дійсно ефективного використання загальної системи військового зв'язку по західним стандартам. Головна проблема, на думку гендиректора "Радіо Сатком Груп", у відсутності виразної концепції розвитку тактичного зв'язку в Збройних силах.

Продукція L3Harris на виставці
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

"Лінія повинна починатися з розуміння, як працює система управління боєм в сучасній війні. І у нас є все, щоб новітні системи управління боєм в армії працювали вже сьогодні", - відзначив Сергій Чепель.

"Тому, як на мене, все повинно починатися з розробки концепції, присвяченої ефективному управлінню боєм, потім повинні будуватися вимоги до систем зв'язку і тільки потім повинні прийматися рішення про вибір виробника, формування тактико-технічних вимог тощо. А у нас якось все виходить навпаки", - резюмував ексклюзивний представник L3Harris в Україні.

Читайте також: "Дзвін" на практиці: командувачі Сухопутних військ та ОК "Північ" оцінили роботу нової АСУВ - пряма мова та відео