xcounter
#

ЗСУ продовжують модернізацію машин управління вогнем артилерії та КШМ (фото)

4765
Радянські машини управління в цеху Центральної артилерійської бази озброєння Командування Сил логістики ЗСУ чекають на оновлення
Радянські машини управління в цеху Центральної артилерійської бази озброєння Командування Сил логістики ЗСУ чекають на оновлення

Оновлення парку застарілих радянських машин ремонтні підрозділи ЗСУ почали минулого року

За інформацією оприлюдненою Центральною артилерійською базою озброєння Командування Сил логістики Збройних сил, радянські машини проходять капітальний ремонт та оновлення всіх вузлів і агрегатів.

Крім того, всі машини управління отримують сучасні радіостанції "Либідь" від компанії "Доля і Ко. Лтд" (входять до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України").

Читайте також: ​"Штурм-СМ": тотальна модернізація самохідного ПТРК для Збройних Сил України (відео)
МТЛБ

При цьому, комплекси управління вогнем, що розміщені на платформі легкого броньованого багатоцільового тягача, за рахунок заміни застарілої апаратури зменшують масу на 1,2-15 тонни та збільшують ергономіку.

МТЛБ

За словами інформаційного агентства Міноборони, подібна модернізація дозволяє враховувати всі аспекти підготовки та управління бойовою стрільбою й забезпечувати управління підрозділами артилерії Збройних сил в автоматизованому режимі.

Окрім радіостанцій від українських приватників, подібні машини можуть бути оснащені й станціями від компаній Aselsan або Harris.

МТЛБ

Також, в Командуванні Військ зв'язку та кібербезпеки ЗСУ планують власними силами оновити парк застарілих радянських КШМ типу Р-142 і Р-145 та комплексних апаратних зв'язку до типу А2М1-04.

Читайте також: Завод імені Малишева відправив ЗСУ чергову партію модернізованих танків БМ "Булат" (фото)