xcounter
#

​Стало відомо, які американські засоби зв’язку отримають ЗСУ та НГУ у 2020 році

2059
​Стало відомо, які американські засоби зв’язку отримають ЗСУ та НГУ у 2020 році

Відповідно до чергового рішення Міністерства оборони США про надання допомоги Україні в 2020 році в розмірі 250 млн. дол. за програмою Ініціатива безпекової допомоги Україні (USAI), корпорація L3Harris поставить українським військовим засоби зв’язку на суму понад 55 млн. дол.

Зокрема, до Збройних сил України буде поставлено засоби зв’язку на суму понад 45 млн. дол. Своєю чергою Національна гвардія України отримає аналогічного обладнання на суму понад 10 млн. дол.

Читайте також: L3Harris : перспективи в Україні. Інтерв’ю
USAI, L3Harris, Defense Express, Радіо Сатком Груп, Ініціатива безпекової допомоги Україні

Корпорація L3Harris завершила виготовлення обладнання і готує її передачу уповноваженим логістичним урядовим структурам США. У складі обох лотів новітні короткохвильові радіостанції RF-7800H як в ранцевому виконанні, так і для встановлення на командно-штабні машини, стаціонарні вузли зв’язку, кораблі ВМСУ. Будуть також поставлені короткохвильві радіостанції потужністю 150 Вт виконання Transit Case System, що можуть транспортуватися.

USAI, L3Harris, Defense Express, Радіо Сатком Груп, Ініціатива безпекової допомоги Україні

Про це повідомляє "Оборонно-промисловий кур’єр" з посиланням на представника компанії "Радіо Сатком Груп", що є головним партнером корпорації L3Harris на території України.

ЗСУ та НГУ отримають радіостанції RF-7800M-MP, що працюють в діапазоні до 2 гГц, а також УКХ/ДМВ радіостанції RF-7850M для установки на рухомі об’єкти. Значна кількість портативних радіостанцій RF-7850M-DS001 дозволить оснастити цією технікою певні підрозділи відповідно до повного штату. В Україну також буде спрямовано велику партію аксесуарів, включаючи акумуляторні батареї для ранцевих КХ і портативних УКВ / ДМВ радіостанцій. Армія отримає значну кількість новітніх антенних систем зенітного випромінювання КХ діапазону ANTENNA FULL LOOP, щоглових систем і головних гарнітур.

USAI, L3Harris, Defense Express, Радіо Сатком Груп, Ініціатива безпекової допомоги Україні
Практично весь короткохвильовий зв'язок в Збройних силах України базується на техніці L3Harris, при цьому, більшість таких станцій відносяться до найновіших - Harris Falcon ІІI / Фото: Defense Express

Таким чином, ЗСУ та НГУ зроблять черговий крок у докорінному переоснащенні систем зв’язку і управління новітньою технікою і технологіями, без яких неможливо діяти в умовах сучасної війни.

На 2021 рік Державний департамент США розглядає можливість збільшення обсягів допомоги за програмою USAI до 270 млн. дол. Передбачається, що сегмент систем тактичної зв’язку теж отримає збільшене фінансування.

З 2014 року загальний обсяг наданої допомоги за програмою за програмою Ініціатива безпекової допомоги Україні перевищив 1,5 млрд. дол.

Нагадаємо, що, як раніше повідомляв Defense Express, в рамках програм військової допомоги від Уряду США, за роки російської агресії Україна отримала сучасних засобів зв'язку від компанії L3Harris Technologies на $230 млн.

Разом з уже отриманими станціями та тими, що надійдуть українським військовим у 2020 році, сума постачань техніки від американської компанії досягне позначки у $300 млн.

Про проміжні підсумки співробітництва компанії L3Harris Technologies з українськими військовими, експлуатацію техніки та багато іншого читайте в інтерв’ю Defense Express з генеральним директором компанії "Радіо Сатком Груп" Сергієм ЧЕПЕЛЕМ.

Ще раніше з Defense Express планами роботи компанії в Україні поділився менеджер з продажів корпорації L3Harris у Східній Європі Вольдемар КУРМ

Читайте також: Загальна вартість отриманих від США Україною станцій зв'язку Harris до кінця 2020 року складе $300 млн