xcounter
#

Третя система з "сімейства довгої руки" вже в Україні: до високоточного залпу ЗСУ додаємо ще 36 ракет

14668
Ракетна система M270, фото ілюстративне
Ракетна система M270, фото ілюстративне

Три ракетні системи MARS II від Німеччини вже приїхали в Україну

Німецькі ракетні системи залпового вогню MARS II вже прибули в Україну – про це у своєму акаунті у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Третій брат з Сімейства Довгої Руки – MLRS MARS II з Німеччини – прибули в Україну. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістіне Ламбрехт за ці системи", – прокоментував Резніков передачу України партії систем.

Читайте також: HIMARS розтрощив залізничний ешелон окупантів: 40 вагонів з технікою та БК, десятки загиблих та сотні поранених

Нагадаємо – 26 липня міністр оборони Німеччини заявила про факт передачі Україні трьох ракетних систем типу MARS II, які фактично є копією американських систем M270, що були адаптовані під вимоги німецьких військових.

рсзв MARS II
Високоточна РСЗВ MARS II німецької армії

Таким чином, як слушно зауважив Резніков, це вже третя система "довгої руки", яка є в ЗСУ – так, 23 червня офіційно стало відомо, що ЗСУ отримали РСЗВ HIMARS, водночас 15 липня Резніков повідомив, що наші військові вже мають й гусеничну M270 – і, схоже, вже серйозно нею кошмарять російську окупаційну армію – раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний опублікував відео бойовою роботою M270 по позиціях окупантів.

Водночас, схоже ми вже майже наблизилися до тієї кількості високоточних ракетних систем, які можемо розраховувати найближчим часом – раніше голова Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт зауважував, що у наближчій перспективі ЗСУ мають орієнтуватися на 25-30 одиниць цих високоточних систем.

Разом з тим, питання у постачанні 50 чи 100 цих високоточних систем ЗСУ полягає не стільки в їх наявності, скільки у кількості високоточних ракет GMLRS, які союзники можуть передати Україні.

Читайте також: Рашисти на "Херсонському плацдармі" вирішили "додати роботи" для наших M270 та HIMARS