xcounter
#

Третя партія танків K2 Black Panther для Кореї буде вдвічі меншою за попередні

1072
Третя партія танків K2 Black Panther для Кореї буде вдвічі меншою за попередні

Південна Корея продовжує закуповувати танки від вітчизняної компанії

Південнокорейська компанія Hyundai Rotem 22 грудня оголосила, що вона отримала контракт на 481,4 млн доларів від Управління оборонної програми закупівель (DAPA) на виробництво третьої партії основних бойових танків K2 Black Panther.

Подробиці про кількість танків, які має побудувати компанія, не повідомляються. Однак, як зазначає Janes із посиланням на власні джерела, загальна кількість танків згідно з укладеним контрактом становитиме 54 машини.

Читайте також: Справжній Т-64 "Краб", без помилок РФ: симбіоз "Булата", Т-64 зразка 2017 та Т-84

K2 Black Panther
K2 Black Panther

Ці танки будуть оснащені двигуном від місцевої компанії та трансмісією німецької розробки. Очікується, що поставки третьої партії танків К2 Black Panther мають бути завершені до 2023 року.

Як раніше розповідав Defense Express, заміна трансмісії на німецьку пов’язана з тим, що армія Південної Кореї була розчарована вітчизняним виробником. Так, автоматична трансмісія від компанії S&T Dynamics не пройшла випробування на довговічність.

Нагадаємо, вперше танки К2 Black Panther були замовлені у 2010 році (як частина виробничої партії). Тоді протягом 5 років компанія Hyundai Rotem поставила 100 бойових машин. Контракт на другу партію "Чорних пантер" було підписано у 2014 році. Згідно з ним, компанія має до 2021 поставити 106 танків.

Водночас зауважимо, що корейська компанія Hyundai Rotem планує не тільки задовольняти потреби власного ОПК, а й зацікавити закордонних покупців. Наприклад, підготувала для Польщі цікаву програму співробітництва.

Так, на виставці MSPO в Польщі компанія Hyundai Rotem цього року представила моделі двох своїх проєктів основних бойових танків. Це стандартний південнокорейський K2 Black Panther та його польська версія K2PL Wilk.

K2 Black Panther
К2PL Wilk та K2 Black Panther на виставці MSPO в Польщі

Ця версія була адаптована до вимог польських збройних сил і фактично демонструє готовність Південної Кореї створити основний бойовий танк з урахуванням потреб польських військових.

Читайте також: Легкий танк MPF: оновлений проєкт від BAE Systems