xcounter
#

Легкий танк MPF: оновлений проєкт від BAE Systems

Легкий танк MPF: оновлений проєкт від BAE Systems
1091

Компанія BAE Systems представила дизайн затвердженої версії нового маневрового легкого танка, створеного у рамках програми армії США Mobile Protected Firepower (MPF).

Новий легкий танк від BAE Systems базується на M8 Buford й матиме нові можливості та компоненти. Як стверджується в інфографіці, ця машина необхідна армії США "для забезпечення бойової групи піхотної бригади (IBCT) захищеною мобільною платформою, що здатна швидко пересуватися у різній місцевості".

Новий танк має бути оснащений 105-мм гарматою ХМ35 та системою автоматичного заряджання, яка дозволяє вести вогонь зі швидкістю 12 пострілів на хвилину. Він також оснащений великокаліберними та середніми кулеметами.

Читайте також: РФ заявляє, що випробувала в Чорному морі новий танк "Спрут-СДМ1" для своїх повітряно-десантних військ
легкий танк MPF
Інфографіка з деталями проєкту нового легкого танка від BAE Systems для армії США

Екіпаж танка складатиметься з трьох осіб. Місце водія розташовано спереду по центру для максимального огляду вперед та по боках. Стрілок та командир розташовуються у башті для максимальної обізнаності про ситуацію.

Щодо силової установки, то зазначається, що машина має бути оснащена дизельним двигуном MTU та трансмісією Allison 3040MX.

Легкий танк BAE Systems
Два таких танка можуть транспортуватися літаком C-17

Бронювання танка має забезпечити той же рівень захисту, що й в Armored Multi-Purpose Vehicle, зокрема забезпечуючи захист проти РПГ.

Для покращеного захисту днища також була розроблена нова цільнокована нижня частина корпуса замість зварної.

Легкий танк BAE Systems
Легкий танк буде озброєний 105-мм гарматою

Стверджується, що на MPF від BAE Systems також буде встановлена модульна система активного захисту, що складатиметься з систем Elbit Systems Iron Fist APS (hard-kill, для встановлення цієї системи танк отримав башту більших розмірів) та BAE 'RAVEN' DIRCM (soft-kill).

Як раніше розповідав Defense Express, армія США розпочинає новий етап випробувань прототипів легкого танка для своєї піхоти. Так, прототипи машин, що створюються у рамках програми Mobile Protected Firepower, мають доставити у 82-гу повітряно-десантну дивізію у Форт-Брегге, штат Північна Кароліна, де солдати допоможуть вирішити, яка машина переможе.

Читайте також: У планах – п’ять сотень: військові США оцінять перспективні легкі танки Mobile Protected Firepower