xcounter
#

Третя невдача: гіперзвукова ракета AGM-183A знову не змогла покинути крило бомбардувальника B-52H під час випробувань

4097
Зображення гіперзвукової ракети AGM- 183A ARRW
Зображення гіперзвукової ракети AGM- 183A ARRW

Тепер у ПС США хочуть якомога швидше проаналізувати результати випробувань і перейти до нових тестувань

Повітряні сили США втретє не змогли провести успішні випробування ракетного прискорювача гіперзвукової ракети повітряного базування AGM- 183A.

Так, як підтвердили виданню The War Zone в ПС США, 15 грудня 2021 року були проведені треті випробування гіперзвукової ракети AGM- 183A, які, як і попередні два випробування, провалилися – ракета-прототип не покинула крило бомбардувальника B-52H.

Читайте також: США на три роки відклали перехід на "гіперзвук" своїх підводних човнів

B-52H бомбардувальник
Гіперзвукова ракета під крилом бомбардувальника B-52H

Деталей про ці випробування наразі небагато. Відомо, що під час цих тестувань "послідовність запуску була перервана перед випуском через невідому проблему".

гіперзвукова ракета ARRW
Нова гіперзвукова ракета буде розвивати швидкість від 8000 до 9500 км/год (5000-6000 миль/год). Це приблизно 6,5-8 Маха.

Наразі ракета має повернутися на завод, де буде проведено аналіз телеметрії та бортових даних. Водночас льотні випробування у рамках програми створення гіперзвукової зброї проведуть якомога швидше.

Нагадаємо, вперше гіперзвукову ракету AGM-183A ARRW протестували у квітні цього року – тоді ракета так і не змогла покинути крило бомбардувальника під час випробувань і літак був вимушений повернутися на базу.

Читайте також: США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt