xcounter
#

"Тюльпан" рашистів намагався сховатися в лісі, але бійці 406-ї бригади ефектно спалили ворожий міномет (відео)

3735
Російський самохідний міномет "Тюльпан", фото ілюстративне
Російський самохідний міномет "Тюльпан", фото ілюстративне

Окупанти втратили ще один свій важкий 240-мм самохідний міномет

Бійці 406-ї окремої артилерійської бригади влучним пострілом знищили 240-мм міномет 2С4 "Тюльпан" російського окупаційного війська – машина намаглася втекти від "очей" наших захисників, але влучні артилеристи високоточним пострілом знищили ворожу техніки.

Як визначили OSINT-дослідники, російський самохідний міномет 2С4 "Тюльпан" було знищено в Херсонській області в районі Олешківського лісу, що на лівому березі.

Читайте також: Рашистська САУ 2С7 "Малка" самознищилась під час стрільби по позиціям ЗСУ (фото)
2С4 Тюльпан 406-а ОАБр
Знищений "Тюльпан", скріншот з відео 406-ї ОАБр

Це вже щонайменше другий російський "Тюльпан", знищення якого зафіксоване у цьому місяці – тоді машину було уражено за допомогою FPV-дрона на відстані у близько 10 км.

Загалом же з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну згідно з даними Oryx (з урахуванням машини, знищеної бійцями 406-ї ОАБр) росіяни втратили щонайменше 10 самохідних 240-мм 2С4 "Тюльпан".

Причому майже рік назад, у травні 2022, кремлівські пропагандони самі "підказали" ЗСУ, як знищити їхнього "Тюльпана", продемонструвавши на відео розташування машини.

Читайте також: Останні секунди Т-90М зі скаженим кулеметом: у ЗСУ наочно показали, чому "Прорыв" не доїхав до параду (відео)