xcounter
#

Дрон за сотні доларів проти 240-мм міномета: ефектне знищення "Тюльпану" на відстані 10 км

21307
Самохідний 240-мм міномет 2С4 "Тюльпан"
Самохідний 240-мм міномет 2С4 "Тюльпан"

Це вже щонайменше дев’ятий знищений "Тюльпан" рашистів

Бійці 72-ї окремої механізованої бригади знищили черговий 240-мм самохідний міномет 2С4 "Тюльпан" російського окупаційного війська – у мережі з’явилися ефектні кадри утилізації російської машини нашими військовими за допомогою FPV-дрона.

Читайте також: РФ полізла за 240-мм "Тюльпанами" до "сусіда", хоча втратила лише одну машину і має на зберіганні ще 390

Як відзначається у відео, російський самохідний міномет було знищено на відстані близько 10 км. Згідно з даними порталу Oryx, це буде щонайменше дев’ятий російський "Тюльпан", знищений з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, Збройні Сили України активно використовують FPV-дрони проти російського окупаційного війська. Раніше Defense Express присвятив окремий матеріал цій зброї, в якому розповіли, наскільки легко навчитися керувати таким дроном, про їхню реальну ефективність та місце в строю.

FPV-дрон
Керування FPV-дроном потребує зокрема й міцного вестибулярного апарату (фото: АрміяInform)

Водночас рашисти, на жаль, теж активно застосовують FPV-дрони на полі бою – раніше ми розповідали про декілька ідей ворога, на які насправді варто звернути увагу.

Дрон-каміказди рашистів з МОН-50
Дрон-каміказди рашистів з МОН-50

Це, наприклад, поєднання безпілотника з протипіхотною міною МОН-50 або ж використання БПЛА як ретранслятора. Ну і, звичайно, окрім оснащення такими дронами, як наші Збройні Сили, так і окупанти працюють над протидією цій зброї.

Читайте також: Як ЗСУ відбивають "живі штурми" під Авдіївкою, хоч там рашисти мають до 30 полків та бригад з Т-80БВ та САУ "Тюльпан"