xcounter
#

США наддадуть черговий "боєприпасний" пакет допомоги на 275 млн доларів, щоб HIMARS, M270 та Mars II не простоювали

3407
США наддадуть черговий "боєприпасний" пакет допомоги на 275 млн доларів, щоб HIMARS, M270 та Mars II не простоювали

Для України це вже буде третій пакет допомоги за жовтень від США

Невдовзі ЗСУ отримають новий пакет допомоги від США об'ємом у 275 млн доларів, який буде направлений на поповнення боєприпасів. Як повідомляє Associated Press з опорою на власні джерела у Пентагоні, про офіційну передачу допомоги оголосять вже сьогодні, 28 жовтня.

За наявною зараз інформацією, у новому пакет не буде нових зразків "важкого" озброєння, а мова йде про забезпечення наявних потреб у ракетах до HIMARS, M270 та Mars II, а також артилерійських систем.

Читайте також: Поки Кремль не вигадав "брудну бомбу", у Шойгу була інша "лякавка" для світу – "танки-шахіди"

Також отримання додаткових боєприпасів GMLRS може бути пов'язано із розширенням їхньої кількості у ЗСУ. Зокрема Німеччина днями посилила ЗСУ двома додатковими системами Mars II - німецької версії M270, що доводить кількість високоточних ракетних систем цього класу до позначки понад 30 одиниць (HIMARS, M270 та Mars II). А така кількість систем вимагає постійного поповнення запасів ракет.

Mars II
Mars II

Попри, на перший погляд, відносно невелику вартість траншу, справа в тому, що на початку жовтня США вже виділили пакет на 625 млн доларів допомоги, а у середині жовтня на 725 млн доларів. Тобто лише за один жовтень Вашингтон передає озброєння на суму 1,6 млрд доларів, а загальна сума підтримки США вже наближається до позначки у 18 млрд доларів.

Читайте також: Підрозділ з M777 утилізував понад 200 цілей за півтора місяця: серед знищеної зброї – навіть ЗРК С-400