xcounter
#

Підрозділ з M777 утилізував понад 200 цілей за півтора місяця: серед знищеної зброї – навіть ЗРК С-400

15515
Гаубиця M777, фото ілюстративне
Гаубиця M777, фото ілюстративне

Американські гаубиці ефективно нищать російську зброю на полі бою

Буксировані 155-мм гаубиці M777 вже не один місяць в руках бійців ЗСУ нищать російську армію і за цей час зарекомендували себе як проста та ефективна зброя, що має переваги перед радянськими аналогами.

Нині ці гаубиці беруть активну участь і в знищенні російського війська у Херсонській області – артилеристи 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова розповіли виданню АрміяInform, як американська гаубиця допомагає їм звільняти Херсонщину.

Читайте також: НАТО посилює стандартизацію та взаємозамінність в озброєнні: почнуть з боєприпасів до гаубиці M777

Так, як розповідає артилерист з позивним "Ден", бійці його підрозділу тільки за останні півтора місяця знищили понад 200 цілей – і це ті, ураження яких було підтверджено.

Серед цілей M777 – батареї САУ, склади з боєприпасами, російські танки й бойові машини піхоти й навіть два зенітних ракетних комплексів С-400: "Останні дві знищили максимально влучно: обидва постріли прямо в ціль".

m777 гаубиця
Робота розрахунку гаубиці M777, фото ілюстративне

Артилеристи загалом дуже позитивно відгукуються про цю американську гаубицю, відзначаючи, що "це гарний зразок озброєння, яким би хотілося і надалі виконувати вогневі завдання, не повертаючись до колишніх систем".

Серед переваг цієї гаубиці називають вже традиційні високоточність, маневреність та далекобійність. Бойове завдання M777 виконує доволі швидко, за хвилину робить п’ять пострілів, уражаючи цілі на відстані 40 км.

Щодо високоточності, то тут варто згадати, що наші артилеристи застосовують високоточний боєприпас Excalibur навіть зі звичайної M777 без додаткових блоків.

Також бійці відзначають простоту в експлуатації M777, які мають "технічно більш вдало продумані вузли та агрегати", а також вагу гаубиці, від якої залежить, як швидко розрахунок покине вогневу позицію (маса M777 становить близько 4,2 тонни).

Читайте також: Бійці 40-ї бригади показали майстер-клас у стилі "один постріл - один танк" з гаубицею M777 (відео)