xcounter
#

Бійці 40-ї бригади показали майстер-клас у стилі "один постріл - один танк" з гаубицею M777 (відео)

10536
Гаубиця M777, фото ілюстративне
Гаубиця M777, фото ілюстративне

ЗСУ демонструють перевагу високоточної зброї, знищуючи техніку російської армії

Бійці 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта високоточними ударами "демілітаризували" два танки російської окупаційної армії, відео роботи артилеристів публікує пресслужба бригади.

Повідомляється, що було успішно знищено "два танки" камікадзе ворога – причому, як стверджують у бригаді, на кожен танк витратили всього по одному боєприпасу.

Читайте також: Десять найцікавіших зразків рашистської зброї, які ЗСУ затрофеїли чи знищили на полі бою

З огляду на те, що на відео "засвітилася" американська гаубиця M777, то можна припустити, що по російській важкій броні прилетіли високоточні снаряди Excalibur.

Перший танк намагався сховатися у населеному пункті, але втекти від пильного "ока" безпілотника йому не вдалося – влучне потрапляння 155-мм снаряду спричинило загоряння, екіпажу довелося тікати з танка.

палаючий танк армія РФ
Палаючий танк окупантів намагається втекти від повторного прильоту

Другий снаряд "знайшов" танк у лісосмузі, але у цьому випадку екіпаж вирішив "ризикнути" й намагався на палаючому танку втекти якнайдалі, однак зрештою зупинився у тій же лісосмузі.

У будь-якому випадку – маємо мінус два ворожих танки у статистику – за скромними підрахунками порталу Oryx, з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили вже 1407 танків, з них 490 – трофейних.

Читайте також: ЗСУ використали проти рашистів рідкісні протитанкові комплекси 9П148 (відео)