xcounter
#

США готують новий пакет допомоги на 725 млн доларів: без ППО, але з боєприпасами та "транспортними засобами"

4186
Бронеавтомобіль MaxxPro, який США активно передають Україні
Бронеавтомобіль MaxxPro, який США активно передають Україні

Новий і другий за жовтень пакет допомоги від США мають оголосити у п'ятницю

Вашингтон днями офіційно оголосить про новий пакет допомоги для Збройних Сил України, який передбачатиме швидке постачання озброєння. Тобто належить до програми "скорочення президентських запасів" (Presidential Drawdown - PDA), коли зброя та техніка передаються з наявних запасів збройних сил США.

За інформацією власних джерел Reuters, про новий пакет допомоги загальним розміром у 725 млн доларів буде оголошено вже у п'ятницю. Він буде включати в себе боєприпаси та транспортні засоби, але не засоби посилення протиповітряної оборони. Але видання зазначає, що строки оголошення, розмір та зміст можуть змінитися.

Читайте також: ЗСУ матимуть більше 122-мм та 152-мм боєприпасів, отримати такі "подарунки" для рашистів допоможе Норвегія
MaxxPro
Не треба недооцінювати важливість отримання саме транспорту, бо він має не менше значення за інше озброєння та техніку

З боку Defense Express зазначимо, що відносно боєприпасів можливо зробити припущення, що мова буде йти про артилерійські снаряди та ракети до HIMARS, які традиційно включаються майже у кожний пакет допомоги від США.

Відносно ж транспортних засобів, то під цим поняттям цілком може бути цілий спектр машин, починаючи від позашляховиків HMMWV та бронеавтомобілів MaxxPro до БТРів M113, а також тралів та вантажівок. Кожен з цих зразків вже передавався з боку США, зокрема 200 одиниць MaxxPro були включені у пакет на 625 млн доларів, який був наданий на початку жовтня.

HMMWV
Передача значної кількості HMMWV, поки волонтери скупають пікапи по всьому світу, може якісно допомогти ЗСУ

А якщо брати транспортні засоби від США для України загалом, то мова йде про 440 MaxxPro, сотні (без чіткого зазначення) HMMWV, 200 одиниць M113 та 342 одиниці іншого транспорту без уточненої ідентифікації.

Читайте також: Нарешті з'явилась точна відповідь на питання скільки ракет залишилось у РФ: найголовніші висновки