xcounter
#

ЗСУ матимуть більше 122-мм та 152-мм боєприпасів, отримати такі "подарунки" для рашистів допоможе Норвегія

11226
ЗСУ матимуть більше 122-мм та 152-мм боєприпасів, отримати такі "подарунки" для рашистів допоможе Норвегія

Норвегія допоможе придбати для ЗСУ тисячі артилерійських боєприпасів

Норвегія планує витратити до 210 млн норвезьких крон (близько 20 млн доларів) на закупівлю артилерійських боєприпасів для Збройних Сил України. Про це йдеться у заяві уряду Норвегії.

Кошти на закупівлю боєприпасів були виділені з загальної суми у 400 млн норвезьких крон (близько 38 млн доларів), яку Норвегія виділила британському фонду, що координує нові закупівлі військової техніки для України.

Читайте також: Якій армії Європи вистачить боєприпасів лише на два дні бойових дій та скільки коштує закрити таку прогалину

Відзначається, що на цю суму планують закупити орієнтовно 17 000 одиниць 122-мм та 152-мм боєприпасів, як зауважив міністр оборони країни Бьорн Арільд Грам.

д-30 гаубиця
122-мм гаубиця Д-30, фото ілюстративне

"Потреба у військовій підтримці Україні суттєва та критична, Ефективна артилерія, зокрема й достатня кількість боєприпасів, виявилася необхідною для захисту України від російського вторгнення", – заявив він.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що Норвегія може розглянути можливість дозволити передачу ЗСУ боєприпасів навіть за умови, що їхні запаси впадуть нижче мінімального "нормативного" рівня.

Країна може свідомо піти на такий крок з розрахунком поповнити ці запаси в майбутньому.

Читайте також: НАТО посилює стандартизацію та взаємозамінність в озброєнні: почнуть з боєприпасів до гаубиці M777