xcounter
#

​Спільно з НАТО: ВМС ЗСУ провели у Чорному морі тренування типу "PASSEX"

1657
Військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з постійною протимінною групою НАТО №2 / Фото: ВМС ЗСУ
Військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з постійною протимінною групою НАТО №2 / Фото: ВМС ЗСУ

У північно-західній частині Чорного моря Військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з постійною протимінною групою НАТО №2 (SNMCMG2). В ході спільних тренувань відпрацьовано низку спільних корабельних вправ

Про це повідомила Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook.

Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності.

Читайте також: ​Український "Руслан" доставив першу партію зроблених у Польщі для Філіппін гелікоптерів
PASSEX, НАТО, ВМС ЗСУ, Defense Express

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі, кораблі ВМС України, Греції, Італії, Болгарії, Румунії, Туреччини, відпрацювали низку завдань по підвищенню взаємосумісності у відповідності до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Основна увага приділялась удосконаленню навичок та дій екіпажів кораблів під час виконання завдань у складі корабельно-катерних груп. Після зустрічі кораблів у запланованій точці та проведення візуального розпізнавання, силами та засобами держав-членів та партнерів НАТО було відпрацьовано низку спільних корабельних вправ, серед яких "проводка за тралами", "буксирування пошкодженого корабля", групове тактичне маневрування, тощо.

PASSEX, НАТО, ВМС ЗСУ, Defense Express
9 жовтня ц.р. в акваторії Чорного моря, група катерів ВМС ЗС України разом з есмінцем Королівських ВМС Великобританії "Dragon" також провели спільні тренування типу "PASSEX" / Фото: ВМС ЗСУ

Спільні завдання та тренування з військовими кораблями США та НАТО - дають змогу ВМС ЗС України бути взаємосумісними та готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні.

Нагадаємо, що 9 жовтня ц.р. в акваторії Чорного моря, група катерів ВМС ЗС України разом з есмінцем Королівських ВМС Великобританії "Dragon" також провели спільні тренування типу "PASSEX". Метою тренування було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО.

PASSEX, НАТО, ВМС ЗСУ, Defense Express

До навчань залучилися малі броньовані артилерійські катера, патрульний катер типу "Island", а також вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади ВМС ЗС України. Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі, кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності у відповідності до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Зокрема, корабельно-катерною групою, на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо.

PASSEX, НАТО, ВМС ЗСУ, Defense Express

Раніше Defense Express повідомляв, про плани ВМС ЗСУ щодо майбутнього українських корабельних проектів, атакож про те, що дивізіон патрульних катерів Island ВМС ЗСУ отримав новий пункт базування.

Читайте також: Спецпризначенці ВМС ЗС України провели навчання в Одеському порту (фото)