xcounter
#

Скільки зараз в Білорусі рашистських МиГ-31К, і скільки до них є ракет "Кинжал" (фото)

12306
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Супутникові знімки в проміжку двох тижнів поки не говорять про зростання загрози

У відкритому доступі з’явились супутникові фото від Planet Labs, які вказують – станом на 1 листопада 2022 року на білоруському летовищі "Мачулищи" біля Мінська стояли мінімум 3 літаки МиГ-31К на відкритій стоянці. Поряд з цими літаками була розташована мінімум одна гіперзвукова ракета "Кинжал", пофарбована у білий колір. Про це пише норвезьке видання Faktisk.

Рашистські МиГ-31К з "Кинжалом" в "Мачулищах", 1 листопада 2022 року, зображення - Planet Labs

Автори порталу стверджують, що вперше рашистські МиГ-31К на аеродромі "Мачулищи" в Білорусі були помічені 18 жовтня 2022 року. На знімку зафіксовані три літаки цього типу і теж на відкритій стоянці, хіба що кабіни прикриті брезентовим тентом.

Читайте також: Рашисти вигадали новий "чудо-літак" під "Кинжал", бо МиГ-31К їх вже "не влаштовує"

Але поряд з цими МиГ-31К нема нічого, хоча б схожого на гіперзвукову ракету "Кинжал", в контейнері чи готову до застосування.

Рашистські МиГ-31К в "Мачулищах", 18 жовтня 2022 року, зображення - Planet Labs

Водночас, у своєму зведенні за 1 листопада 2022 року розвідка Великої Британії теж заявляла про наявність МиГ-31К з "Кинжалом" в Білорусі. Але при цьому британці опирались на супутниковий знімок від 17 жовтня 2022 року, на якому видно два рашистські "МіГи" на відкритій стоянці та розташований поряд контейнер довжиною 7 метрів, ймовірно - з ракетою Х-47 "Кинжал".

Рашистські МиГ-31К з "Кинжалом" в "Мачулищах", 17 жовтня 2022 року, зображення - Міноборони Великої Британії

Ці три супутникові знімки, зроблені протягом двох останніх тижнів, свідчать – загроза від російських МиГ-31К з "Кинжалом" в Білорусі зберігається. Але на щастя, рівень цієї загрози не зростає.

Читайте також: Чим небезпечні МиГ-31 під Мінськом: не тільки про гіперзвуковий "Кинжал", а й про ракету Р-37 та "ядерні" навчання НАТО