xcounter
#

Рашисти застосували гіперзвукові "Кинжали", і вони ударили саме по Кривому Рогу

27486
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Ворог хотів не лише затопити місто разом з цивільними людьми, але і завадити просуванню ЗСУ на Півдні

Оперативне командування "Південь" у своєму звіті про підсумки 14 вересня 2022 року заявило, що для удару по гідротехнічним спорудам міста Кривий Ріг ЗС РФ застосували саме гіперзвукові ракети повітряного базування "Кинжал" та балістичні ракети ОТРК "Искандер".

Це – важливе уточнення, бо досі не було певності щодо типу ракет, який застосували орки для удару місту: спочатку мала місце версія про ракети Х-101 із бомбардувальника Ту-95МС, згодом – про ракети Х-22 із літаків Ту-22М3.

Читайте також: Удар по Кривому Рогу: рашисти цілеспрямованим ракетним обстрілом намагались затопити місто
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, в даній ситуації при вибору типу ракет для ударів росіяни опирались на два мотиви: "Кинджали" та "Іскандери" нашій ППО збивати вкрай складно, а кінетична енергія цих ракет може завдати додаткових руйнувань.

Станом на 7:19 ранку голова Криворізької військової адміністрації Вілкул повідомляв, що в результаті удару орків було підтоплено 112 житлових будинків, проводилась евакуація людей зокрема із Гданцівки й Мотронівки. Водопостачання в саму Кривому Розі до ранку, за деякими винятками, було відновлене. Щоб мінімізувати наслідки удару, довелось "провести певні інженерні роботи".

Інститут дослідження війни (ISW) в своєму ранковому звіті виніс оцінку, що удар рашистів по гідротехнічним спорудам Кривого Рогу був направлений зокрема на те, щоб сповільнити просування ЗСУ на Херсонщині. Орки таким чином хотіли створити повінь, яка б знесла переправи наших військових через ріку Інгулець, і так завадити розширення плацдарму ЗСУ в цьому районі.

Як раніше розповідав Defense Express, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в своєму інтерв’ю навів таку оцінку – за час війни РФ застосувала проти України за одними даними 3, за іншими – 10-15 гіперзвукових ракет "Кинжал".

Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Скільки "Кинжалів" рашисти уже відстріляли по Україні, і чому ППО "не бачить" ці ворожі ракети