xcounter
#

Удар по Кривому Рогу: рашисти цілеспрямованим ракетним обстрілом намагались затопити місто

6205
Ушкоджена гідротехнічна споруда у Кривому Розі (фото: офіційна сторінка Президента України)
Ушкоджена гідротехнічна споруда у Кривому Розі (фото: офіційна сторінка Президента України)

Президент України повідомив, що РФ намагалась ракетним ударом затопити Кривій Ріг і підкреслив, що ворога чекає справедлива відплата

Рашисти крилатими ракетами ударили по Кривому Рогу. Після цього у місті зникла вода, а рівень води у річці Інгулець почав різко підійматись.

Відповідно повідомлення Оперативного угруповання військ "Каховка", удар був завданий по західній околиці міста. Також заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що були уражені "гідротехнічні споруди".

Читайте також: Рашисти вирішили познущатися не тільки над танками та МТ-ЛБ: нова жертва "захисту" від Javelin та Bayraktar TB2

"Зараз служби ліквідовують наслідки ракетних ударів, а на місці координує роботу військова адміністрація", - йдеться у повідомленні.

Водночас місцеві фільмують підвищення рівня води, як в самому місті, так і по течії Інгульця, за повідомленням місцевого видання "Свої", рівень води у Кривому Розі піднявся на 2-3 метри. З посиланням на еколога видання повідомляє, що у випадку прориву греблі ситуація була б значно гірша. Можливо або незначні руйнування, або аварійний спуск води.

Також видання публікує відео, як течія зносить переправи через Інгулець.

(19:34) Оперативне угруповання військ "Каховка" повідомило, що для удару рашисти задіяли сім ракет Х-22 (до цього попередньо повідомлялось про ракети Х-101, які були випущені з Ту-95). Частина з них серйозно пошкодила гідротехнічні споруди. За попередньою інформацією - без постраждалих, наслідки руйнації ліквідуються.

(19:36) Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул підтвердив, що "кончені тварі завдали удару по одному з об'єктів гідравлічної інфраструктури міста", а також зазначив, що водопостачання міста вже поновлюється.

(20:09) Начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко повідомив, що гідротехнічна споруда отримала незначні пошкодження. Всі служби працюють, водопостачання міста відновлюється.

(20:31) Президент України Володимир Зеленський повідомив, що РФ намагалась ракетним ударом затопити Кривій Ріг і підкреслив, що ворога чекає справедлива відплата.

Зазначимо, що останній раз затопити Кривій Ріг намагались нацисти у 1944 році. Для цього вони планували підірвати греблю Кресівського водосховища, але тоді їм не дали цього зробити...

Далі просто додамо відео, яке вже активно поширене мережею. На ньому - уражена гребля Карачунівського водосховища.

Тим часом, у святкуванні перевершення досягнень нацистів звичайні рашисти вже влаштували у соцмережах окремі перегони на самий людожерський комент.

У цій ситуації писати щось про те, що лише Кремль може відповідати на поразки на полі бою - ударами по цивільному населенню, здається марним. Просто нагадаємо: "кормив нас гнів і злість на ворогів".

(21:53)Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що "на місці удару спостерігається виток води 100 м. кубічних в секунду. Це значний об'єм. А рівень води в річці Інгулець змінюється за годину. Ми чітко усвідомлюємо масштаби задач, які стоять перед нами для ліквідації наслідків ракетних ударів".

Читайте також: Найцінніші трофеї ЗСУ на Харківщині: чому один "Зоопарк" та "Орлан-10" цінніші за танкову роту
ТЕГИ Війна