xcounter
#

Рашисти вирішили познущатися не тільки над танками та МТ-ЛБ: нова жертва "захисту" від Javelin та Bayraktar TB2

7240
Російські Т-72Б3, яким "мангали" не допомогли, фото ілюстративне
Російські Т-72Б3, яким "мангали" не допомогли, фото ілюстративне

Рашисти вирішили розширити номенклатуру зброї, на яку будуть наварювати свої "захисні решітки"

Ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну, у 2021 році на одному з полігонів у тимчасово окупованому Криму російська армія "засвітила" свої Т-72Б3 з "новим" захистом – навареними на башту танків мангалами, які за задумом мали захистити російську "броню" від протитанкових ракет Javelin, ударів з безпілотника Bayraktar TB2 та баражуючих боєприпасів.

Відео нижче – танки з мангалами на одному з полігонів РФ під час "випробувань"

Читайте також: Як рашисти намагались захистити свої танки "мішками" та "мангалами", і чому з цього нічого не вийшло

Хоча сумніви в ефективності такого захисту виникли ще на стадії, так би мовити, "проєкту", з початком повномасштабного вторгнення в Україну танки з навареним "захистом" почали помічати в Україні – але невдовзі самі рашисти визнали, що такі "мангали" створюють низку проблем – з кулеметом, що не рухається, антеною, яку замикає об решітки тощо.

Т-72б3
Російські танки з "захистом"

Ба більше – якщо танк з таким "захистом" загорається, з нього дуже важко вибратися – і такі речі звучали від танкіста армії РФ, який безпосередньо мав справу з таким танком.

Здавалося, після такого зброя з навареними "решітками" мала б зникнути, однак у мережі постійно з’являються фото російських танків з навареними мангалами – "модернізовано" було, зокрема, і російський раритетний танк Т-62М.

т-62м
"Мангалізований" Т-62М окупантів

Водночас останнім часом у мережі з’явилися фото, які натякають на те, що постраждали від "мангалізації" не тільки танки – так, з новим захистом була помічена МТ-ЛБ окупантів.

Але на цьому окупанти також не зупинилися – і подумали, що варто перевірити неефективність такого захисту не тільки на танках чи МТ-ЛБ, але й на своїх самохідних артилерійських установках – одну з таких САУ "Мста-С" з "мангалом" Збройні Сили України взяли як трофей.

Читайте також: Javelin чи NLAW: який ПТРК краще нищить бронетехніку рашистів та чи допомагають "мангали" їхнім танкам, БМП та БТР