xcounter
#

Британська розвідка підтвердила розміщення під Мінськом МиГ-31К з ракетами "Кинжал"

1640
МиГ-31К
МиГ-31К

Коли ATACAMS бракує як ніколи, бо дальність від кордону України до авіабази "Мачулищі" з МиГ-31К складає близько 225 км

Міноборони Великої Британії підтвердило, що РФ розмістила на авіабазі "Мачулищі" на південь від Мінська ракети "повітря-земля" "Кинжал", які рашисти називають гіперзвуковими.

Про це говорить супутниковий знімок авіабази від 17 жовтня на якому видно контейнери від цих ракет поряд зі стоянкою, на якій ідентифіковано два МиГ-31.

Читайте також: Чому Молдова не збиває ракети, які летять по її території в сторону України
МиГ-31 Беларусь

До цього, попри інформацію про прибуття літаків на авіабазу під Мінськом була невідома їх модернізація, бо запускати "Кинжал" можуть не всі МиГ-31, а лише їх спеціалізована версія МиГ-31К. Також це повідомлення "знищило" офіційне виправдання міноборони Білорусі, мовляв, ці літаки здійснюють лише патрулювання кордонів так званого "Союзного государства".

В цій ситуації характерним є й те, що у Білорусі рашисти не дотримуються банальних норм безпеки й зберігають боєприпаси на відкритому майданчику поряд з літаками.

Мачулищі
Місце розташування МиГ-31К та ракет "Кинжал" на авіабазі "Мачулищі" (супутниковий знімок Maxar за серпень 2022 року)

Водночас дальність від кордону України до авіабази "Мачулищі" складає близько 225 км. І якби Україна мала на озброєнні ракетні засоби ураження з дальністю польоту близько 300 км, це б давало можливість гарантовано знищити доволі рідкісні МиГ-31К та дефіцитні ракети рашистів ще на землі.

Читайте також: "ПВК Вагнера" хоче власну бойову авіацію, і тут їм допоможуть "частково мобілізовані" авіатори