xcounter
#

"ПВК Вагнера" хоче власну бойову авіацію, і тут їм допоможуть "частково мобілізовані" авіатори

23785
Рашистський Су-25, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Су-25, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Кухар Путіна" почав з "перевіреного" Ми-8, але можливо скоро перейдуть й на більш "екзотичні" варіанти

Генеральний штаб ЗСУ в своєму зведенні на вечір 31 жовтня вказав зокрема, що приватна військова компанія "ПВК Вагнер" намагається створити власну !авіаційну складову". Але ця справа поки що "буксує", бо є льотчики лише на Ми-8, і рівень виучки пілотів не дозволяє "виконувати завдання за призначенням". З кадрами є ще одна проблема – пілоти-найманці не хочуть літати на бойові задачі за прайс, нижчий аніж під час війни у Сирії.

Цікаво, що підтвердження таких даних можемо знайти в InformNapalm. Ця група сьогодні на своєму телеграм-каналі розповіла, що сьогодні ЗСУ збили на Сході рашистський Ми-8. І що скоріш за все, цей "борт" належав саме ворожій ПВК.

Читайте також: Рашисти не тільки вивозять, але й також завозять снаряди в Білорусь: у чому "хитрість"

В чомусь такий розвиток подій виглядає закономірним. Бо і раніше у відкритих джерелах були повідомлення про те, що "ПВК Вагнера" уже наймало відставних пілотів, щоправда - для польотів на літаках "ВКС РФ".

Так як "кухар Путіна" наймав "некондиційний" льотний склад, тобто людей, які в принципі за станом здоров’я не могли виконувати "завдання за призначенням", доволі часто їх вильоти мали "квиток в один кінець". Тому цілком логічним виглядає, що Прігожин вирішив далі "обходитись без посередників", та самостійно наймати "одноразових пілотів" для бойових вильотів "в один кінець".

"Кадрові" пілоти російських "ВКС" в останній час теж "не відрізняються" особливим рівнем виучки, фото ілюстративне

Може виникнути аргумент, що насправді на території РФ може бути й не так багатовійськових льотчиків, які захочуть літати під знаменами ПВК "Вагнер". А ті що зголосяться – можуть або "заломити ціну", або не зможуть перевчитись на для застосування "непрофільної" матчастини.

Але тут може бути й контраргумент – послідовна хвиля санкцій Заходу проти Кремля зробила безробітними велику кількість "цивільних" пілотів та техніків. І саме тут може бути "мобілізаційний ресурс» для авіації "повара Путіна".

Російські БРЕМ направляються на евакуацію Ан-124-100 "Руслан" компанії "Волга-Днепр", що розбився у листопаді 2020 року, фото ілюстративне

Наприклад, у серпні 2022 року було повідомлення, що російська авіакомпанія "Волга-Днепр" скоротила половину своїх пілотів (понад 200 осіб), що літали на вантажних Boeing-747.

Або ж – під час старту "часткової мобілізації" були повідомлення, що цивільних пілотів міжнародних авіарейсів буквально "знімали з борту" за хвилини до вильоту по розпорядженню військкоматів, хоча далі цих авіаторів наче й не "загрібали" в "чмобіки". Схоже, так російські воєнкоми "ставили на олівець" специфічний мобілізаційний контингент, дані про який цілком можуть перекочувати в руки Прігожину.

На початку жовтня 2022 року росіяни почали знімати з консервації свої МиГ-29СМТ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Яку матчастину може отримати бойова авіація "ПВК Вагнер" - питання відкрите. "Кухар Путіна" має занадто широкі амбіції, щоб вдовольнятись "лише" транспортно-бойовими Ми-8. Але проблема в тому, що в Росії "зайвих" літаків чи гвинтокрилів нема, тому доведеться вдовольнятись тим, що є.

Наприклад, на початку жовтня 2022 року були повідомлення про те, що росіяни знімають з консервації МиГ-29 та МиГ-29СМТ. Не станемо виключати, що частину цих літаків насправді може отримати й "Вагнер", а Росія за "літаючі мопеди" з Іраном розрахується зерном. Тим більш, Тегеран уже публічно заявив бажання, щоб Москва стала для них монопольним постачальником продовольства.

Іракський Ан-32, що відпрацював своє в якості "бомбовоза", ілюстративне фото з відкритих джерел

Можливо, "кухар Путіна" буде вимушений вдовольнятись більш "екзотичними" варіантами. Наприклад – Прігожину доведеться згадувати про практику застосування транспортників Ан-12, Ан-26 чи Ан-32 як імпровізованих бомбардувальників під час воєн в Афганістані, Іраку чи в Кашмірі.

Справді, такі "екзотичні" формати бойових дій можуть означати катастрофічні втрати в пілотах і техніці. Але раз "Вагнер" перейшов до використання "одноразових" піхотинців, то тут Прігожину ніщо не заважає перейти й до використання "одноразових" льотчиків.

Читайте також: Про що говорить катастрофа Су-34 у Єйську ту Су-30 в Іркутську: покадрово розбираємо падіння літаків