xcounter
#

У Білорусі не змогли виправдати польоти носіїв гіперзвукових ракет МиГ-31К, відмахнулися "плановим патрулюванням"

27647
У Білорусі не змогли виправдати польоти носіїв гіперзвукових ракет МиГ-31К, відмахнулися "плановим патрулюванням"

Носій гіперзвукових ракет "Кинжал" пробув у повітрі близько півтори години і повернувся на аеродром

Міністерство оборони Білорусі "прикриває" вильоти перехоплювачів Миг-31К плановим патрулюванням – такий висновок можна зробити з повідомлення білоруського оборонного відомства на фоні польотів носіїв гіперзвукових ракет, дислокованих у Білорусі.

Так, сьогодні, 20 жовтня, у Беларускі Гаюн повідомили про зліт з військового аеродрому в Мачуліщах літака Миг-31К – станом на 11:36 літак повернувся на аеродром, час перебування у повітрі склав близько півтори години.

Читайте також: Схоже, що РФ у окупованому Криму втратила рідкісний МиГ-31 з "Кинжалом", пілот загинув

Але цікавий у цьому контексті не сам факт вильоту цього носія гіперзвукових ракет – раніше вони вже були помічені під Мінськом – а те, як на цю подію відреагували у міноборони Білорусі.

А відреагували там такою заявою: "Російська авіаційна складова регіонального угруповання військ (сил) здійснює планове патрулювання повітряних кордонів Союзної держави".

Білорусь цинічно виправдовує "патрулюванням" польоти російських МиГ-31К, які мають на озброєнні гіперзвукові ракети "Кинжал", які рашисти вже використовували для ударів по Україні, зокрема по Кривому Рогу, і поява яких на території Білорусі говорить про те, що РФ, ймовірно, не буде економити свій нечисленний запас цих ракет.

Читайте також: Рашисти вигадали новий "чудо-літак" під "Кинжал", бо МиГ-31К їх вже "не влаштовує"