xcounter
#

Швейцарія обрала винищувач: в остаточній битві між F-35 та Dassault Rafale є переможець

7356
Чи зміг Dassault Rafale повернути собі першість у перегонах за швейцарський контракт??
Чи зміг Dassault Rafale повернути собі першість у перегонах за швейцарський контракт??

Ще в середині цього місяця швейцарське видання Le Matin стверджувало, що саме Dassault Rafale є однозначним лідером у перегонах за швейцарський контракт, а минулого тижня швейцарський телеканал SRF переконував у тому, що одноосібним лідером є F-35

Винищувач F-35 від Lockheed Martin став переможцем у "битві за швейцарське небо", обійшовши своїх конкурентів від Eurofighter, Dassault і Boeing.

Так, у середу, 30 червня, уряд Швейцарії оголосив про те, що планує запропонувати парламенту погодити закупівлю 36 винищувачів F-35A від Lockheed Martin (близько 5,5 млрд доларів), а також п’яти систем протиракетної оборони Patriot від Raytheon Technologies (близько 2 млрд доларів).

Читайте також: Менше витрат та більше ефективності: п’ять причин, чому F-35 стає все більш доступним в експлуатації
Винищувач F-35
Винищувач F-35

У Федеральній раді Швейцарії впевнені, що ці дві системи найбільше підходять для захисту країни від загроз з повітря в майбутньому. Таким чином, винищувач F-35 все ж таки зміг отримати перемогу над своїм конкурентом Dassault Rafale, який ще нещодавно був фаворитом у цих перегонах.

У Федеральній раді Швейцарії зазначають, що виробник F-35 запропонував найкращі характеристики за найнижчою ціною – пропозиція Lockheed Martin виявилася на 2,16 млрд доларів меншою, ніж у найближчого конкурента.

Зокрема, серед переваг були зазначені живучість та ситуаційна обізнаність літака, а також те, що з точки зору ефективності він охоплює "зовсім нові, надзвичайно потужні та комплексно об’єднані в мережу системи захисту та спостереження за повітряним простором".

Читайте також: F-35B із британського авіаносця відпрацювали "умовне знищення" кораблів РФ